falafeliai

15 straipsnių

Neužtruksite nė pusvalandžio, kol lengvai pasigaminsite šį tiek vegetarų, tiek veganų pamėgtą receptą – falafelius. Burnoje tirpstantys falafeliai, ir gardžios salotos bei „šilkinis“ humusas privers apsilaižyti pirštus ir dar kartą įsitikinti, kad mėsa – nėra būtinas ingredientas, norint pasisotinti...

Patiekalas ne tik vegetarams, bet ir tiems, kurie mėgsta paįvairinti savo meniu. ½ stiklinės graikiško jogurto ½ šaukštelio garstyčių Nedidelio gabaliuko žalios aitriosios paprikos Žiupsnelio nerafinuoto cukranendrių cukraus 1 mėtos šakelės 1 saujos sėjamųjų salotų 1 nedidelio mėlynojo svogūno 1 vid...

Mėgstate falafelius? Bet nežinote, kaip juos pagaminti greitai ir lengvai? Alfas Ivanauskas paruošė receptą, kuris išspręs šį klausimą!

Mėgstate falafelius? Bet nežinote, kaip juos pagaminti greitai ir lengvai? Alfas paruošė receptą, kuris išspręs šį klausimą! 1 batato 1 pankolio 1 vid. dydžio svogūno 1 šaukštelio česnakų granulių 1 šaukštelio maltos kalendros 1 šaukštelio Kajeno paprikos Kelių vyšninių pomidorų 200 g daržovių padaž...

Falafeliai – tradicinis arabiškas patiekalas iš avinžirnių, patiekiamas su rytietiška duona, vadinama pita, arba tiesiog lėkštėje su salotomis ir padažu. Falafeliai dažniausiai daromi iš virtų arba konservuotų avinžirnių ir kepami aliejuje. Tačiau šie – sveikesnė jų versija su tiesiog mirkytais avin...

Toma Miknevičienė

Lietuviai jau pamėgo iš avinžirnių gaminamus falafelius, humusą, deda jų į įvairius troškinius, sriubas ir pan. Tačiau gal ši tolimųjų kraštų gėrybė vis tik – labiau madinga nei naudinga? Gal be reikalo į savo virtuvę įsileidę užsienietiškus produktus pamirštame tokią pačią, o gal net ir geresnę mai...

Rudenį norisi ne tik sodresnių skonių, bet ir daugiau spalvų ant stalo. Taigi pats metas vienai sveikiausių sezono daržovių – burokėliui. Šį kartą pateikiame tris skirtingus receptus – burokėlių falafelius, troškinį ir dar neragautą sriubą. Išbandykite!