Neužtruksite nė pusvalandžio, kol lengvai pasigaminsite šį tiek vegetarų, tiek veganų pamėgtą receptą – falafelius. Burnoje tirpstantys falafeliai, ir gardžios salotos bei „šilkinis“ humusas privers apsilaižyti pirštus ir dar kartą įsitikinti, kad mėsa – nėra būtinas ingredientas, norint pasisotinti...
falafeliai
15 straipsnių
Jei reikėtų išrinkti paprastumu stebinantį, tačiau skoniu net išrankiausių gurmanų nenuviliantį patiekalą, falafeliai drąsiai galėtų rungtis dėl pirmos vietos.
Falafeliai advento laikotaroiu yra puikus pasirinkimas. Netruksite nė pusvalandžio, kol lengvai pagaminsite patiekalą, pamėgtą tiek vegetarų, tiek veganų. Burnoje tirpstantys falafeliai valgomi su duota, humusu, daržovėmis.
Patiekalas ne tik vegetarams, bet ir tiems, kurie mėgsta paįvairinti savo meniu. ½ stiklinės graikiško jogurto ½ šaukštelio garstyčių Nedidelio gabaliuko žalios aitriosios paprikos Žiupsnelio nerafinuoto cukranendrių cukraus 1 mėtos šakelės 1 saujos sėjamųjų salotų 1 nedidelio mėlynojo svogūno 1 vid...
Mėgstate falafelius? Bet nežinote, kaip juos pagaminti greitai ir lengvai? Alfas Ivanauskas paruošė receptą, kuris išspręs šį klausimą!
Mėgstate falafelius? Bet nežinote, kaip juos pagaminti greitai ir lengvai? Alfas paruošė receptą, kuris išspręs šį klausimą! 1 batato 1 pankolio 1 vid. dydžio svogūno 1 šaukštelio česnakų granulių 1 šaukštelio maltos kalendros 1 šaukštelio Kajeno paprikos Kelių vyšninių pomidorų 200 g daržovių padaž...
Falafeliai – tradicinis arabiškas patiekalas iš avinžirnių, patiekiamas su rytietiška duona, vadinama pita, arba tiesiog lėkštėje su salotomis ir padažu. Falafeliai dažniausiai daromi iš virtų arba konservuotų avinžirnių ir kepami aliejuje. Tačiau šie – sveikesnė jų versija su tiesiog mirkytais avin...
Nors gali atrodyti, kad falafeliai – įmantrus ir sunkiai pagaminamas patiekalas, tačiau iš tiesų šis iš Vidurio Rytų atkeliavęs stebuklas tėra maltinukai, pagaminti iš avinžirnių. Tai paprastas, tačiau itin sveikas, daug skaidulų ir kitų naudingų medžiagų turintis patiekalas, mėgstamas ne tik vegeta...
Druskininkų restoranas „Toli Toli“ šį mėnesį švenčia dvejų metų gimtadienį ir ta proga pristatė išplėstą baro ir užkandžių valgiaraštį. Nuo šiol kurorto lankytojus jų pamėgta vieta kvies ne tik ragauti gardžius patiekalus, bet užsukti ir vakare bei pasimėgauti kokteliais ir prie jų derančiais užkand...
Lietuviai jau pamėgo iš avinžirnių gaminamus falafelius, humusą, deda jų į įvairius troškinius, sriubas ir pan. Tačiau gal ši tolimųjų kraštų gėrybė vis tik – labiau madinga nei naudinga? Gal be reikalo į savo virtuvę įsileidę užsienietiškus produktus pamirštame tokią pačią, o gal net ir geresnę mai...
Rudenį norisi ne tik sodresnių skonių, bet ir daugiau spalvų ant stalo. Taigi pats metas vienai sveikiausių sezono daržovių – burokėliui. Šį kartą pateikiame tris skirtingus receptus – burokėlių falafelius, troškinį ir dar neragautą sriubą. Išbandykite!
Humusu ir falafeliais garsėjančios palestiniečių nacionalinės virtuvės paveldas: qedra, maqlouba ir zarb (17)
Tiems, kurie svajoja vieną dieną pagaliau turėti savo valstybę, tradiciniai patiekalai – vienas iš svarbiausių tautinio paveldo elementų. Vakarų Krante gyvenantiems palestiniečiams kulinarinė tapatybė tikrai neapsiriboja vien tradiciniu avinžirnių užtepu – humusu.
Jei norisi egzotikos, įsileiskite į savo namus Rytų dvelksmą. Šį kartą siūlau išmėginti tradicinį arabišką patiekalą – falafelius, tik keptus ne kaip įprasta – aliejuje, o orkaitėje.
Pagaliau Lietuvą pasiekusi šiluma itin džiugina ir sveikais produktais prekiaujančius verslininkus. Šiluma primena paplūdimio sezoną, tad žmonės vėl susirūpina savo išvaizda ir stengiasi keisti jau įsisenėjus įpročius. Dažnas stengiasi atsiriboti nuo gyvulinės kilmės produktų, tad ieško pakaitalų. V...
100 g apie 360 kcal, užteks 3–4 žmonėms