Prieš kurį laiką sodinės šilauogės Lietuvoje buvo didelė naujiena – kilogramas jų kainavo ne tiek jau ir mažai, todėl ne kiekvienas galėjo sau leisti jų valgyti pilnomis saujomis. Šiandien situacija visai kitokia – šilauogių ūkių mūsų šalyje tikrai daug, todėl kaina tapo priimtinesnė ir galimybės va...
Fenoliniai junginiai
3 straipsnių
Biomedicinos mokslų daktarė įvardijo ypatingą aviečių poveikį mūsų organizmui ir paaiškino, kaip geriausia jas vartoti (79)
Aviečių kilmė. Mokslininkai nėra visiškai tikri dėl aviečių kilmės. Šioms uogoms būdinga didžiulė rūšių įvairovė. Kai kurios arktinių rūšių avietės auga Aliaskoje, Aleutų salose ir Šiaurės Azijoje, kitos rūšys paplitusios rytinėje Azijoje ir Havajų salose, dar kitos – Europoje ar Šiaurės Amerikoje. ...
Mokslų daktarė pateikė išvadas apie grikius ir avižas – kaip manote, kurios kruopos vertingesnės? (199)
Populiariausios kruopos dažno lietuvio šeimoje vis dar išlieka tos pačios – avižos ir grikiai. Tiesa, jų panaudojimo būdai su laiku darosi vis įvairesni – anksčiau įžvelgėme tendenciją, kad iš kruopų dažniausiai verdamos košės, o pastaraisiais metais jos jau vartojamos ir kaip garnyras, ir kaip pati...