Gerosios bakterijos – mums gyvybiškai svarbūs mikroorganizmai, padedantys subalansuoti žarnyno mikroflorą ir užtikrinti darnią organizmo veiklą. Vienas iš gerųjų bakterijų šaltinių gali būti aukštos kokybės maisto papildai, tačiau jų galime gauti ir iš tam tikrų maisto produktų. Ar žinote, kokie tai...
fermentuoti pieno produktai
4 straipsnių
Padėti sustiprinti imuninę sistemą, palengvinti lėtinių ligų simptomus, sumažinti uždegiminius procesus, sureguliuoti virškinimą, pagražinti odą ir netgi pakelti nuotaiką. Tai yra tik dalis naudų, kurias gali suteikti gerosios žarnyno bakterijos – probiotikai, rašoma pranešime spaudai.
Ar tai, ką valgome, gali pagerinti jūsų žarnyno bakterijų balansą? Daktaras Michaelas Mosley bandė išsiaiškinti, kokie maisto produktai ir gėrimai gali turėti daugiausiai įtakos, rašo bbc.com.
Perskaitę šį kausimą nemažai žmonių jau bus iš anksto nusprendę, ar žmonėms reikia pieno, ir iš karto mintyse atsakys „taip“ arba „ne“. Tačiau mityba paremta mokslu, o ne žmonių nuomone. Tad ką rodo naujausi moksliniai duomenys, kuriais remiasi „IFL Science“.