Šokoladas suteikia energijos, gerina nuotaiką, malšina nerimo jausmą. Daugelis mėgsta šį saldumyną, bet ar tikrai žino, koks yra šokolado poveikis žmogaus organizmui? Kodėl kartais taip norisi šokolado? Ir ar tikrai gali išberti veidą pasimėgavus gabalėliu šio saldumyno?
flavanoliai
7 straipsnių
Kilmė. Manoma, kad kakavos pupelių kilmė slypi Centrinės Amerikos majų civilizacijoje. XVI a. ispanų užkariautojai kakavą atvežė į Europą ir ši greitai išpopuliarėjo. Kakavmedžio auginamos kakavos pupelės turi ilgą ir nepaprastą istoriją – jos buvo naudojamos įvairioms reikmėms, pradedant pinigais i...
Šaltuoju metų laiku populiarus gėrimas ir skanus, ir naudingas: tyrimas parodė, kad jis paaštrina protą (35)
Šaltuoju metų periodu norisi už lango matyti sniegą, kol namuose dega židinys, o rankose – kakavos puodelis. O gerti kakavą, pasirodo, naudinga: kaip rodo naujas Birmingemo universiteto tyrimas, šis gėrimas gali padėti jūsų smegenims.
Ruduo – obuolių metas. Jų soduose tiek daug, jog kartais susimastome, ar mums tokį didelį jų kiekį suvalgyti yra sveika. Vis tik apie obuolių naudą sveikatai būtų galima parašyti visą knygą. Obuolių naudą patvirtina ir biomedicinos mokslų daktarė Sandrija Čapkauskienė.
Ar žinojote, kad šalys, kuriose gausiai valgomas šokoladas, pasižymi didesniu Nobelio laureatų skaičiumi? Taip teigiu, remdamasi 2012 m. atliktu tyrimu, paskelbtu viename iš stipriausių mokslinių žurnalų „New England Journal of Medicine“. Žinoma, tai gali būti ir sutapimas. Bet ar įmanoma, kad žmoga...
Valgote obuolį su žievele? Biomedicinos mokslų daktarė pateikė tyrimų išvadas apie lietuvių pamėgtus vaisius (60)
Obuolį galime vadinti nacionaliniu vaisiumi. Rudens ir žiemos be naminių lietuviškų obuolių neįsivaizduoja nė vienas lietuvis! Beje, ar žinojote, kad pasaulyje obuolys taip pat yra populiarus – užima antrą vietą (po banano).
Ar girdėjote teoriją, kad vietose, kur šokolado suvartojimas yra didžiausias, gyvena daugiausia Nobelio premijos laureatų? Bent jau taip teigiama 2012 metais „New England Journal of Medicine“ paskelbtose mokslinio tyrimo išvadose.