Tokios fokačijos tikrai dar nesate ragavę. Ypatingą skonį kuria traškus čederio sūris, po kuriuo slepiasi dešros griežinėliai. Kaip tokią fokačiją iškepti, demonstruoja virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks.
fokačija
5 straipsnių
Duona mūsų šalyje nuo seniausių laikų turėjo ypatingą reikšmę ir užėmė labai svarbią vietą tiek ant kasdienio, tiek ant šventinio stalo. Duonos kepimas buvo tikras ritualas, o ją kepanti moteris – ypač gerbiama. Tradiciškai Lietuvoje buvo kepama tamsi ruginė duona, tačiau lietuvių skonis keičiasi – ...
Duona jau nuo seno daugelyje kraštų laikoma ypatingą reikšmę turinčiu maistu. Šiandien ant mūsų stalo ji taip pat dažnai sutinkama. Gardžiais receptais visai šeimai internete besidalijanti tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė sako, kad jos virtuvėje visada galima rasti įvairių rūšių duonos. O ir patie...
Vasaros popietę su virtuvės šefu Tomu Rimydžiu, vadovaujančiu istorinės virtuvės restoranui „Ertlio namas“ sostinėje, susitikome pas ūkininkę Genovaitę Sakalauskienę, Ukmergės rajone esančiame Žalgirių kaime. Ten pat, iš vietinių ekologiškame ūkyje augančių produktų, šefas iškepė smidrų ir rabarbarų...
Italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco atskleidė paslaptį, kaip pasigaminti ne ką skanesnį dalyką nei picą – fokačija, kuri nudžiugins visus šeimos narius.