Naujas Mičigano universiteto širdies ir kraujagyslių centro tyrimas atskleidė: mėlynės gali sumažinti pilvo riebalų kiekį ir neutralizuoti širdies bei kraujagyslių ligų ir medžiagų apykaitos sutrikimų rizikos veiksnius, skelbia womenfitness.net.
Food Chemistry
5 straipsnių
Grikiai neturi gliuteno, bet suteikia organizmui energijos. Pastaruoju metu jie itin išpopuliarėjo, ir ne veltui. Tai labai maistingas, skanus, energijos suteikiantis produktas, kuriuo galima pakeisti ryžius ar tradicinę avižinę košę.
Bath universiteto (Jungtinė Karalystė) skaičiuojamosios ir teorinės chemijos doktorantas Christopheris H. Hendonas, sėdėdamas vietinėje kavos parduotuvėje, nugirdo dviejų suirzusių darbuotojų pokalbį: jie niekaip negalėjo suprasti, kodėl vieną dieną kava būdavo gardi, o kitą – tarsi su mazgote pamai...
Apie sveikos mitybos principus žino daugelis, tačiau jų laikytis geba ne kiekvienas – kartais tam pritrūksta laiko, kartais noro ar paprasčiausios informacijos. Vis tik, egzistuoja produktai, apie kuriuos turėtų nepamiršti visi, besirūpinantys savo figūra ir sveikata. Apie šeši jų, kurie padės numes...
Arbūzų sultys veiksmingai palengvina raumenų skausmus po intensyvios treniruotės, teigia mokslininkai.