Dėl gaiviųjų gėrimų sudėties nuolat kyla diskusijų apie jų poveikį organizmui. Neseniai publikavome straipsnį, kuriame minučių tikslumu surašyta, kas nutinka išgėrus kokakolos. Sulaukėme labai daug jūsų komentarų, tad kalbiname dietologe, kuri atsako: kas iš tiesų vyksta su mūsų organizmu, kai į jį ...
fosforo rūgštis
3 straipsnių
fosforo rūgštis – neorganinė rūgštis. Gryna rūgštis yra kietos būsenos ir baltos spalvos, lydosi 42,35 °C temperatūroje, suformuodama bespalvį skystį. Tačiau dažniausiai naudojamas 85 % vandeninis tirpalas.
Kai kalcio trūksta vaikams, vystosi rachitas, o suaugusiems – osteoporozė. Kaulai bus tvirti, jei valgysite maisto, kuriame būtų užtektinai kalcio.
Geriausiai visame pasaulyje pažįstamas prekinis ženklas arba žodis, kurį, pasirodo, vartojame itin dažnai – kokakola. Nors daugelis mūsų dažnai pasimėgaujame šio itin gazuoto gėrimo stikline, tačiau šį kartą siūlome jį ne vartoti, o panaudoti buityje.