Lapkričio pabaigoje Seimui leidus parduoti maistą, kuris pasibaigus minimaliam tinkamumo vartoti terminui yra saugus ir tinkamas vartoti, prekybos tinklo „Norfa“ vadovas Dainius Dundulis tvirtina, kad jo vadovaujamos parduotuvės pokyčių imtis neketina. Pasak jo, „Norfa“ turi labai nedidelius nurašym...
galiojimo laikas
33 straipsnių
Tęsiant tyrimą maisto klastočių byloje, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai jau atliko daugiau kaip 50 patikrinimų didmenine, mažmenine prekyba bei sandėliavimo veikla užsiimančiuose ūkio subjektuose. Po atliktų patikrinimų, 14 maisto tvarkymo subjektų veikla apribota, p...
Šiais metais maisto produktams bene kiekvienas lietuvis išleidžia didesnę pinigų sumą. Ir ne, ne prabangesni patiekalai atsiduria ant vakarienės stalo. Vis kylant kainoms, daugumai tenka nemenkai pasukti galvą, kaip sutaupyti. Vienas iš būdų – pirkti paskutinę dieną galiojančius maisto produktus, ku...
Gyventojai sulaukė žinučių su raginimu atsinaujinti mobiliuosius parašus: kodėl būtina atvykti į saloną ir kas nutiks to nepaisantiems (2)
Praėjusią savaitę dalis Lietuvos gyventojų sulaukė mobiliojo ryšio operatorių žinučių, raginančių atsinaujinti mobiliuosius elektroninius parašus, dar kitaip vadinamus „Mobile ID“. Kai kurie vartotojai nustebo, kad to negalima padaryti nuotoliniu būdu. Kodėl taip yra ir kas nutiks neatsinaujinusiems...
Artėjant pavasariui gali kilti noras pasidaryti generalinę namų tvarką, o tai puiki proga peržvelgti vonioje nugulusias kosmetikos priemones ir netgi plaukų šepečius. Specialistė pasakoja, kad visi šie daiktai nėra amžini – kiekvienam iš jų yra paskirtas galiojimo laikas, kurį neretai mes pamirštame...
Kiekvienas savo namų vaistinėlėje galime rasti vaistų, ant kurių pakuotės nurodytas galiojimo laikas yra pasibaigęs. Tuomet dažnai kyla klausimas, ką su tokiais vaistais daryti: jų atsikratyti, o gal galima vartoti ir toliau? O jeigu reikėtų senais vaistais atsikratyti, tai kaip tai padaryti? Negi m...
Tiesus kelias į šiukšlinę: darydami šiuos nekaltus veiksmus, galite sugadinti savo kremus, makiažo priemones ir kvepalus (1)
Išsirinkti sau tinkamas odos priežiūros bei dekoratyvinės kosmetikos priemones ir kvepalus – nemenka užduotis. Tačiau, norint kokybiško rezultato, ne mažiau svarbu ne tik tai, ką naudojame, bet ir kaip naudojame ir kur visa tai laikome. Iš pažiūros nekaltos klaidos – kurios, beje, būdingos daugumai ...
Draugių, mamų ir influencerių rekomendacijos, reklamos, kurias matome žurnaluose ir televizijoje, galiausiai – gausa priemonių, kuri mus pasitinka vos įžengus į parduotuvę. Pagunda viską pirkti ir išbandyti – didžiulė, bet ar tikrai spėjame viską laiku sunaudoti? Kiek laiko iš tikrųjų galioja priemo...
Neramumai pasaulyje daugelį paskatino pagalvoti apie strategines maisto produktų atsargas. Ko vertėtų nusipirkti ir drąsiai laikyti sandėliuke, nesibaiminant, kad greitai pasibaigs galiojimo laikas?
Nors daugybė žmonių visame pasaulyje kasdien badauja, išsivysčiusiose šalyse išmetamo maisto kiekiai tik didėja. Daugelis iš mūsų, nors ir norėtų išmesti mažiau produktų, tačiau dėl netinkamo apsipirkimų planavimo, per didelių gaminamų kiekių ir nežinojimo, kaip produktus išlaikyti šviežius ilgesnį ...
Norite sukaupti atsargų nelaimės ar kritiniams atvejams? Konservuotas tunas ar džiovinti vaisiai kurį laiką jus gelbės, tačiau jei norite turėti itin ilgą laiką galiojančių atsargų, rinkitės iš šių ištvermės čempionų, rašoma portale mentalfloss.com
Grikiai – greitai paruošiamos, o svarbiausia – sveikatai naudingos kruopos. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, grikiuose gausu geležies ir kitų žmogaus organizmui reikalingų mineralinių medžiagų bei vitaminų, todėl juos drąsiai galima valgyti kasdien, rašoma pranešime spaudai.
Pastaruosius metus vis daugiau žmonių įprastus alkoholinius gėrimus keičia sveikesnėmis alternatyvomis be alkoholio. Ar žinote, kaip gaminami nealkoholiniai gėrimai? Ar iš tiesų juose yra labai daug cukraus? Ir kodėl toks svarbus jų galiojimo laikas?
Aliejai nuo seno vertinami dėl savo ypatingo skonio, unikalios sudėties ir naudos sveikatai. Ar žinote, kurie aliejai yra sveikiausi? Kaip juos išsirinkti? Ir kokių klaidų šiukštu nedaryti? Apie tai papasakojo dietistė Vaida Kurpienė.
Šventės baigės, o valgių liko ir nemažai: kūčiukų, šakočių, mišrainių, padažų. Lengviausia tiesiog išmesti, bet neatsakinga. Maždaug penktadalis Lietuvos gyventojų patenka į skurdo rizikos grupę, o kiekvienas šalyje vidutiniškai išmeta apie 60 kg maisto, kuris galėtų būti suvartotas. Naujausias Atli...
Paneigė populiarų mitą apie žuvį: šaldymas jos vertės nesumenkina, ją sugadina žmonių nemokėjimas tinkamai atšildyti (39)
Žuvis – vienas naudingiausių maisto produktų žmogaus organizmui. Apie šio produkto naudą žinome visi, bet daugelis vis dar tiki įvairiais mitais. Pavyzdžiui, kad šaldymo metu žuvis praranda savo naudingąsias savybes.
Mitybos specialistas patarė, kaip išsirinkti tikrai kokybišką žuvį parduotuvėje: svarbu atkreipti dėmesį į tris dalykus, kitaip galite ir nusivilti (53)
Žuvis – vienas labiausiai vertinamų ir rekomenduojamų produktų. Joje gausu vertingų riebalų, vitaminų, mineralinių medžiagų. Žmogaus organizmas geba pasisavinti iki 90–98 proc. visų žuvies baltymų, tačiau kiek naudingų medžiagų gausite iš žuvies, priklauso nuo jūsų žinių, kaip ją pasirinkti parduotu...
Atsisakyti 3 numeriu pažymėtų kiaušinių vertėtų ne tik dėl gyvūnų gerovės: specialistė įvardijo, kurie kiaušiniai yra maistingiausi ir skaniausi (52)
Kiaušiniai – vienas populiariausių maisto produktų, kuriuos bene kasdien vartoja daugelis žmonių. Ar žinote, kaip išsirinkti kokybiškus kiaušinius? Ką parodo kiaušinių ženklinimas? Ir kodėl juos renkantis svarbu nepamiršti tvarumo? Apie tai papasakojo „Rimi Lietuva“ Kokybės vadovė Ana Čiudinienė.
Ekspertė įvardijo dažnai daromą klaidą renkantis maisto produktus parduotuvėje: nepainiokite šių dviejų terminų (2)
Tikriausiai daugelis nesudvejoję pasakytų, kad perkant maisto produktus daugiausia dėmesio tenka jų kokybei.
Pasibaigusio galiojimo maisto produktai ne visada netinkami vartoti – tereikia atkreipti dėmesį į kelis dalykus (11)
40 proc. viso pasaulyje pagaminamo maisto yra sunaikinama dėl pasibaigusios galiojimo trukmės. Kam nėra šitaip nutikę – sugalvojame gaminti kokį nors patiekalą, parduotuvėje susiperkame visus ingredientus... o vieną dieną aptinkame šaldytuve produktų, kurių galiojimas senokai pasibaigęs.