Kai nebesuvalgome, pats metas marinuoti pomidorus. Žiemos metą atidarytas stiklainis su marinuotais pomidorais bus puikus garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų.
Garnyras
38 straipsnių
Garnyras (pranc. garnir 'papuošti, papildyti') – kito patiekalo ar maisto produkto priedas prie mėsos ar žuvies patiekalų. Garnyru būna daržovės, bulvių košė ar kitokios košės ir kt.
Šparaginės pupelės žiemą bus puikus garnyras. Darbas greitas – marinatą išvirsite per 5 minutes. Karštu marinatu užpilkite šparagines pupeles ir sandariai užsukite dangtelius.
Korėjietiškai paruošti kopūstai – kimčiai, vienas populiariausių azijietiškų daržovių receptų. Šis patiekalas yra puiki alternatyva tradiciniams lietuviškiems raugintiems kopūstams. O ir gaminami jie gana panašiai – kimčiai yra ruošiami fermentacijos būdu.
Grietinėlės padaže troškintos vištienos šlaunelės – ypatingai skanus patiekalas. Mėsa bus sultinga ir minkšta. Patiekite vištienos šlauneles su mėgstamu garnyru.
Keptos daržovės su čioriso dešra – vienos skardos patiekalas. Ir labai lengvai paruošiamas. Daug skonio turintis garnyras kuris tiks su žuvimi, mėsa ar jūrų gėrybėmis. Keptas daržoves su čioriso dešra patiekite karštas.
Išbandykite salierų apkepą: sluoksniuoti salierai su kreminiu sūrio padažu – išskirtinio garnyro idėja. Labai tinka prie mėsos patiekalų arba gali būti patiekiamas kaip vegetariškas patiekalas. Salierų apkepą pateikite karštą.
Jei norite žiemai pasiruošti gėrybių, labai rekomenduojame burokėlių mišrainė žiemai su paprikomis. Visiškai kitoks skonis nei mums įprastų burokėlių. Burokėlių mišrainė žiemai bus puikus garnyras ar tiks gaminant sriubą.
Avinžirnių ir daržovių karis – patiekalas, kurį galima valgyti vieną arba kaip garnyrą. Valgykite karštą. Prieš patiekdami avinžirnių ir daržovių karį papuoškite kalendrų lapeliais.
Jeigu ieškote nebrangaus, bet sensacingo priedo prie pačių įvairiausių patiekalų – išbandykite lipnius, saldžius ir burnoje tirpstančius karamelizuotus svogūnus. Šis pigus ir visiškai paprastai pagaminamas garnyras puikiai derės prie mėsainių, sumuštinių, kepsnių, kišų, dešrainių ar sūrių lėkštės.
Ką patiekti kaip garnyrą prie vieno ar kito patiekalo – nuolat sukame galvas. Norvegijoje gyvenanti Jurga Medžionienė kviečia pasimarinuoti cukinijų. „Gražiai atrodo ir tikrai labai skanu – dar niekada nenuvylė“, – tikina maisto tinklaraščio „Skanios istorijos“ autorė.
Traškūs ir aštrūs avinžirniai bus puikus garnyras. Kepkite aštrius avinžirnius orkaitėje 20 minučių.
Kiaulienos sprandinės kepsneliai tikrai tiks, jei pietums ar vakarienei norite sotaus, bet sveiko patiekalo. Svarbu – sveikas kepimas ir tinkamas garnyras. Kiaulienos sprandinės kepsneliai orkaitėje iškeps per 20 minučių.
Jei dar nesugalvojote, ką patieksite prie kalėdinio kepsnio, gaminkite česnakinę bulvių košę. Puri ir labai kvapni. Įsitikinsite: česnakinė bulvių košė – pats geriausias garnyras.
Advento pasninko ir žiemos švenčių metu lietuviai vietoje mėsos dažniau renkasi žuvį. Žinoma, ant šventinio stalo norisi patiekti nekasdieniškus, įmantresnius patiekalus, tad nieko keisto, kad kyla minčių pakeisti pabodusį žuvies receptą kažkuo nauju. Kartu su dietiste Vaida Kurpiene dalinamės švent...
Kokios šventės be keptos anties. Ir šiam patiekalui verta skirti dėmesį – marinatas truks vieną dvi valandas. Keptą antį patiekite su mėgstamu garnyru.
Nors kaip garnyrą prie mėsos patiekalų lietuviai dažniausiai renkasi bulves, grikius ar ryžius, paįvairinti mitybos racioną bei įprastiems patiekalams suteikti naujų skonių gali ir perlinės kruopos, rašoma pranešime spaudai.
Vienas akcentas net ir visai paprastą patiekalą pavers dar neragautu skanėstu: 3 originalūs receptai (2)
Kone kiekvieną pagrindinį patiekalą papildo pasirinktas garnyras, padedantis atsiskleisti pagrindiniams patiekalo skoniams. Bulvių košė ir salotos – tikra tradicinės virtuvės garnyrų klasika. Tačiau ir šioje srityje naujovių ar tradicinių pasirinkimų variacijų netrūksta. Įdomiais ir originaliais, ta...
Praktiškai kiekvieną daržovę galima iškepti orkaitėje be jokio recepto – jos būna ne tik skanios, bet ir malonios valgyti.
Nacionalinės šefų rinktinės narys, viešbučio „Novotel“ virtuvės šefas Vytautas Zdanauskas dalijasi paprastu, greitai paruošiamu, bet itin gardžiu garnyro receptu. Jį galite derinti prie įvairios mėsos ir daržovių – tai puikus pasirinkimas pietums ar lengvai vakarienei.
Nacionalinės šefų rinktinės narys, viešbučio „Novotel“ virtuvės šefas Vytautas Zdanauskas dalijasi paprastu, greitai paruošiamu, bet itin gardžiu garnyro receptu. Jį galite derinti prie įvairios mėsos ir daržovių – tai puikus pasirinkimas pietums ar lengvai vakarienei.