garšva

10 straipsnių

Justina Asakavičiūtė

Nors kai kuriuos šių augalų žmonės laiko įkyriomis piktžolėmis, žolininkė Danutė Kunčienė juos vadina „šventąja trejybe“: dviejų savaičių kursas – puiki dovana kūnui, o naudingos savybės ne tik stiprina organizmą, jį valo, bet ir padeda atsikratyti varginančio skausmo. Šiuos tris augalus verta atras...

Jurga Bačinskaitė

Užklupus vasariškai kaitrai, taip ir norisi pamiršti riebius kugelius bei cepelinus. Gaivios salotos pasotins ne ką prasčiau, ypač, jeigu jas pašlakstysite nuostabiu lengvu padažu.

Pavasarį kūnas prašyte prašo šviežių „vitaminų“. Išėję pasivaikščioti į gamtą, apsilankę sode ar pas močiutę kaime apsidairykite aplinkui ir greitai rasite vieną maistingiausių augalų – garšvą. Sodininkai ir daržininkai šį augalą vadina piktžole, o išmintingieji vienuoliai viduramžiais garšvas verti...