Gausiai užderėjus pomidorų, turintieji sodus ir daržus ima sukti galvas – kaip juos visus suvartoti ir neiššvaistyti derliaus? Ką dar įdomaus pasigaminti, jei pomidorų salotos jau pabodo? Iš tiesų ši gardi ir maistinga uoga (taip – jei nežinojote, botanikoje pomidorai priskiriami ne daržovėms, o uog...
Gaspačas
4 straipsnių
Karštą vasaros dieną vienas geriausių Lietuvos virtuvės šefų Deivydas Praspaliauskas siūlo atsigaivinti šalta netikėtų skonių sriuba. Nesunkiai paruošiama, gaivi ir vasariška sriuba iš šviežių vietinių produktų primins garsųjį ispanišką gaspačą.
Šaltųjų sriubų sezonui tęsiantis siūlau pasigaminti gaspačą. Šią Ispanija kvepiančią sriubą gaminu palikdama nemažai vietos improvizacijai. Savo skonio receptoriais pasikliauju labiau nei receptais, juk tai ne konditerija – sriubos klaidos ištaisomos lengviausiai.
Sriubos valgyti reikia, o taip pat daržovių. Na, o jei virsite sriubų su daržovėmis, tikrai kasdien gausite daug reikalingų vitaminų ir maistingų medžiagų.