Skatinimas vietoje karvių ir kiaulių auginti avis ūkininkams atsisuko kitu galu. Vidaus rinkoje avienos turime per daug, o eksportui – per mažai. Tvirtinama, kad daugelis augintojų negali užsieniui pasiūlyti reikiamos kokybės ėriukų.
Giedrius Prakapavičius
4 straipsnių
Panašėjame į vakariečius: lietuviai pamėgo produktą, be kurio prancūzai savo stalo neįsivaizduoja (49)
Iš avių pieno sūrius gaminantys ūkininkai teigė, kad šis pienas yra ypatingas, o sūriuose galima rasti prancūzišką prieskonį. Vis dėlto Lietuvoje gana nedidelė ūkininkų dalis gamina sūrius, be kurių kai kurios vakarų šalys neapsieina.
Net ir pats mažiausias ūkis, įdėjus pakankamai pastangų ir darbo, kada nors gali tapti pelningu verslu. Tuo įsitikinti galima pabendravus su Giedriumi Prakapavičiumi. Molėtų rajone netoli Inturkės miestelio su žmona Birute ūkininkaujantis, avis ir ožkas auginantis vyras gali džiaugtis – netrūksta no...
Ar užsuktumėte į restoraną, kuris lankytojams patiekia tik iš vietinių ir sezoninių produktų pagamintus patiekalus? Toks restoranas – kol kas utopija, tačiau dalis lietuviškų maitinimo įstaigų siekia bendradarbiauti su vietos ūkininkais ir į meniu įtraukti kuo daugiau sezoninių produktų. Deja, tai p...