gira

20 straipsnių

Gira – labai silpnai alkoholinis gaivusis gėrimas, gaminamas fermentacijos būdu iš juodos duonos, vaisių, uogų, kmynų ir kitų maisto produktų, pridedant mielių ir cukraus.

Roma Macijauskaitė

Saldžiarūgštė, aštri ir turinti daug probiotikų – tai gilias tradicijas turinti lietuviška duonos gira, kuri vertinga dėl naudos sveikatai, imunitetui, maistinių medžiagų gausos bei buvo naudojama kaip peršalimą gydanti priemonė. Taip portale bbc.com apie girą rašo žurnalistė, maisto apžvalgininkė M...

2025.03.18 03:00
Kauno technologijos universitetas

Kasmet Kauno technologijos universiteto Cheminės technologijos fakulteto (KTU CTF) partneris AB „Volfas Engelman“ savo steigiamomis stipendijomis skatina bakalauro studijų programos „Maisto mokslo ir technologija“ studentus, kurie rengia baigiamuosius projektus fermentacijos produktų kūrimo srityje....

2022.07.21 09:57
Vytautė Merkytė

„Turbūt girą išmokau gaminti, kai pradėjau vaikščioti. Aš nežinojau tiksliai, ką mama darydavo, bet žinojau, kad visiems lauko darbams mama statinėje pagamindavo giros. Atsimenu, žiūrėdavau ką ji daro. Ji turėjo tokį didelį gabalą plastilino (žinot, buvo senoviniai, kilograminiai gabalai mielių, man...

2019.05.07 19:34
Deividas Jarašūnas, Lietuvos sporto universiteto absolventas, American Council on Exercise sertifikuotas asmeninis treneris

Svarstis arba gira yra stipriai populiarėjantis įrankis tarp viso pasaulio sporto entuziastų. Didelė dalis sporto klubų trenerių bei jų klientų ieško būdų, kaip persikelti nuo stacionarių ir atskiras raumenų grupes izoliuojančių treniruoklių, prie funkcionalesnių įrankių, galinčių įdarbinti kuo dide...

2019.04.25 12:00
Rimvydas Valatka

Vokietijoje Bucheno mieste 34 metų dramblys iš Afrikos pabėgo iš aptvaro ir mirtinai užplumpino žmogų. Tą pat dieną 3 metų vyriokas iš Ohajo valstijos susirado mamos pistoletą ir nusišovė. Dedantis šioms baisybėms, Maskvos J. Vachtangovo teatro 63 metų režisierius iš Lietuvos R. Tuminas gastrolių me...

2015.06.14 18:02