Kokteiliai iš vaisių, uogų, žalumynų ir daržovių senokai pamėgti ir laikomi puikia mitybos priemone, aprūpinančia organizmą daugybe vertingų medžiagų ir vitaminų. Užsienio mitybos specialistai netgi siūlo praturtinti juos vienu komponentu ir tuomet tikėtis ne tik sveikatinamojo, bet ir liekninamojo ...
glotnučiai
23 straipsnių
Tiršti kokteiliai iš trintų vaisių, daržovių, riešutų, kuriuos jau įpratome vadinti glotnučiais, nuolat skubančių žmonių mityboje išsikovojo gal net svarbesnę vietą nei sumuštiniai. Mat tai ne tik greitas ir patogus būdas numalšinti alkį – glotnučiai dažnai laikomi ir sveikos mitybos simboliu. Vis d...
Daugelis norėtų turėti savo verslą, tačiau tam reikia geros idėjos, o ir šiais laikais sunku surasti verslo sritį, kurioje dar nebūtų didelės konkurencijos. Tačiau Karoliui Basevičiui verslo idėja kilo tiesiog atvykus studijuoti į Vilnių – vyras suprato, kad užsiimant daugybe veiklų sunku atrasti la...
Pavasaris yra puikus metas mėgautis šviežiomis daržovėmis – iš jų gaminti ne tik salotas, bet ir vitaminų kupinus glotnučius. Šie gėrimai puikiai tinka tiek lengviems pusryčiams, tiek vakarienei, svarbu pasirinkti sveikus ir tarpusavyje derančius ingredientus.
Žiemiškiems orams nesitraukiant, vitaminų ir kitų sveikatą stiprinančių medžiagų organizmui reikia kaip niekada daug. Maistingi pusryčių kokteiliai – išeitis ieškantiems sveikesnių būdų pradėti dieną.
Atėjus šalčiams metas prisiminti vasaros ir rudens skonius bei žiemai paruoštas sodo, daržo ir miško gėrybes. Šaldikliuose šlovės minutės laukia braškės, avietės, moliūgai ir įvairiausių rūšių grybai. Kad nepritrūktų fantazijos, ką iš jų pagaminti, dalijamės ir keliais patarimais ir receptais, kuriu...
„Nestoras maistas“ tinklaraštininkė I. Greičiūnaitė: vieni skaniausių patiekalų gimsta iš maisto likučių (1)
Maisto likučiai gali būti ir iššūkis, ir erdvė kūrybiškumui. Juk vienuose namuose nesuvalgytas maistas be gailesčio keliauja į šiukšlių dėžę, kituose į likučius žiūrima kaip į priemonę kurti ir improvizuoti virtuvėje. Sveikos gyvensenos ir maisto tinklaraščio „Nestoras maistas“ autorė Ieva Greičiūna...
Mitybos specialistė įspėja dėl sveikuoliško gėrimo: riba tarp naudingo ir kenksmingo labai plona (5)
Tiek eilinių moterų, tiek Holivudo žvaigždžių pamėgti sveikuoliški kokteiliai būtinai atsiduria daugelio vasaros meniu. Vis dėlto specialistai teigia, kad ne bet koks kokteilis yra toks sveikas, kaip veikiausiai tikima, ir, vardydami problemas, kurias šis valgis gali sukelti, jie pamini žalą dantims...
Nuovargis, mieguistumas ir silpnumas – pirmieji požymiai, kad žiemos išalintam žmogaus organizmui trūksta energijos ir vitaminų. Dažniau nei kiti su nusilpusio imuniteto problemomis susiduria nuolat stresines situacijas patiriantys žmonės, kurie taip pat neretai pamiršta poilsį bei sveikos mitybos p...
Ilgai lauktą pavasarį dera sutikti kupiniems jėgų. O kas daugiau, jei ne teisingas maistas suteiks taip trūkstamos energijos? Semtis jos specialistai rekomenduoja iš vaisių ir daržovių, o geriausias ir skaniausias būdas jų suvalgyti kuo daugiau – maistingieji glotnučiai. Pasigaminti kokteilį prireik...
Šventinis laikotarpis tikras iššūkis mūsų sveikatai. Gausiai vaišėmis nukrauti šventiniai stalai vos per keletą dienų suformuoja netinkamus mitybos įpročius, rašoma pranešime spaudai. Grįžti į vėžes gali padėti lengvai ir greitai pagaminami detoksikuojantys kokteiliai.
Vargu ar parduotuvių lentynose esantys žalieji kokteiliai, galiojantys kelias dienas, gali būti naudingi ir visaverčiai. Dažniausiai glotnučius turėtume išgerti per porą valandų ar pusdienį, priklausomai nuo jų sudėties, portalui LRT.lt sako mitybos specialistė Gintarė Jonaitytė. Gaminant kokteilį, ...
Žalieji kokteliai ar glotnučiai turėtų būti puikios savijautos ir geros išvaizdos šaltinis, bet galime juos labai lengvai sugadinti. Taip bus, jei įpilsime karvės pieno, kurio išvis verčiau nevartoti, sako mitybos specialistė Gintarė Jonaitytė. Pasak jos, žalieji kokteiliai suteiks daug naudos, jei ...
Norint pagaminti tobulą glotnutį nepakanka į trintuvą tik sudėti visus ingredientus ir paprasčiausiai juos suplakti. Pasirodo, labai svarbu ir tai, kaip tuos ingredientus susluoksniuosite. Nuo to gali priklausyti ne tik kokteilio tekstūra, bet ir skonis. Taigi jeigu norite suplakti tobulos kreminės ...
Žvaliam rytui ar bet kada, kai norisi sveiko ir maistingo gėrimo, siūlome pasigaminti žaliąjį „Supermaisto“ kokteilį su bananais ir datulėmis.
Visaverčiai pusryčiai – svarbus fizinės ir protinės energijos šaltinis, reikalingas ne tik geros dienos pradžiai. Nuo pusryčių priklauso, kaip jausitės, ką valgysite ir ar nepersivalgysite dienos metu. O tam, kad jaustumėtės gerai, būtumėte energingi ir netgi gražiai atrodytumėte, pusryčiai turi būt...
Pasaulinė sveikatos organizacija vis primena, kad per dieną turėtume suvalgyti penkias vaisių ir daržovių porcijas – 400 g daržovių ir 300 g vaisių, tačiau vis labiau skubančiame pasaulyje tą padaryti nėra taip jau paprasta. Juk patys kreivai žiūrime į kolegas, šalia graužiančius morką, o ką bekalbė...
Ruduo – nuostabių gėrybių metas. Įvairiausių rūšių obuoliai, slyvos, kriaušės ir begalės šviežių daržovių. Tikra, ekologiška vitaminų bomba! „Nepraleiskime progos paskanauti sveikais lietuviškais vaisiais ir daržovėmis, o kad būtų paprasčiau – plakame rudeniškus glotnučius! “ – susiplakti sveiką kok...
10 priežasčių rinktis vaisių kokteilius: pakeitę jais vieną iš dienos valgių džiaugsitės puikiais rezultatais (3)
Spalvingi ir skanūs trintų vaisių ir daržovių kokteiliai nepalieka abejingų. Kreminė tekstūra ir švelnus skonis – glotnučių vizitinė kortelė. Daugelio jau pamėgti vaisių kokteiliai ne tik labai gardūs, bet ir turi labai daug naudingų savybių žmogaus sveikatai.
Šiandien daržovių, vaisių ir iš jų pagamintų sulčių ar glotnučių asortimentas gausus visais metų laikais, todėl sezonų kaitos beveik nejaučiame. Vis dėlto, sezoninių maisto produktų privalumus išnaudoti verta, rašoma pranešime spaudai.