Užteks: 2-3 porcijoms (10-12 mažų blynų) Tešlos ruošimas: 5 min Kepimas: 20 min Iš viso: 25 min
grikių miltai
23 straipsnių
Vienas iš dažniausiai naudojamų produktų kasdieniame maisto ruošime – miltai. Jų beriame į konditerinius gaminius, rytinius blynus, kepame duoną. Populiariausi miltai yra malami iš kviečių, nes iš jų pagaminami beveik du trečdaliai visų kasdienių valgių, tačiau miltų rūšių pasirinkimas Lietuvoje – k...
Daugelis mūsų pagalvoję apie miltus net nedvejodami parduotuvėje ieškome įprastų rafinuotų kvietinių miltų. Šie, ne patys naudingiausi, miltai nukonkuravo visus likusius. O jų yra pačių įvairiausių: grikių, avižų, kukurūzų, ryžių, žirnių…
Šie kepsneliai puikiai tinka žmonėms, kurie netoleruoja glitimo. Kepsnelius galima formuoti įvairiais pavidalais, valgyti kaip suvožtinius ar kaip šiltą patiekalą su padažu bei garnyru. Už receptą dėkojame L. Kozlovienei (Livinn.lt).
Namų sąlygomis grikių išlukštenti neįmanoma, tad žmogui, užsiauginusiam kelis maišus šių kruopų, reikėtų kreiptis į bet kurį grikių gamintoją. Taip sako vienos įmonės grikių kruopų gamybos vadovas Gintautas Krivickas.
Šiame paprastame uogų pyrage juntamas savitas grikių miltų skonis. Sveikas ir liesas pyragas patiks visų pirma tiems, kurie ne itin mėgsta saldžiai.
Vasarą gaminu tokius užkandžius, kuriuos galėčiau karštą dieną vežtis į gamtą, jie greitai nesugestų, tačiau būtų patrauklūs vaikams. Idealus variantas - anytos kažkur išgirstas sveikuoliškų sausainių receptas.
Plonyčiai blyneliai su viduje užkeptu kiaušiniu. Kodėl gi ne? Juk ir per Velykas pusryčiaujam :)