Paruošti vengrišką guliašą užtrunka, tačiau niekas neabejoja, kad verta. Sodraus skonio troškinys ar tiršta sriuba, kaip sako patys recepto autoriai, nepalieka abejingų. Jei nemėgstate valgyti aštriai, į guliašą mažiau dėkite aitriųjų prieskonių.
guliašas
14 straipsnių
Guliašas (veng. Gulyás) – iš Vengrijos kilęs mėsos patiekalas. Tai paprastai iš jautienos, raudonų svogūnų, daržovių, paprikos miltelių, bulvių gaminama tiršta sriuba. Guliašas yra tradicinis vengrų piemenų, gyvulių augintojų patiekalas ir gamintas katile ant laužo.
Šįkart guliašas – iš vištienos. Prie švelnios mėsos šiame recepte itin dera ir rūgštesnio skonio suteikia pomidorai bei jų pasta. Tokį guliašą galima valgyti ir vakarienės metu.
Nors vasarą dažniau mėgaujamės grilyje keptais gardžiais mėsos kepsniais, kartais norisi šilto ir jaukaus tradicinio naminio maisto. Dubuo tiršto guliašo – kaip tik tai, ko reikia. Puikiai tiks ir vakarojant gamtoje su draugais, juk pilną puodą guliašo nesudėtingai paruošite ir ant laužo – taip, kai...
Guliašas – puikus pasirinkimas, kai nenorima kaisti kelių puodų. Vieno puodo patiekalai – patys geriausi. Išvirusį guliašą gardinkite marinuotais kelmučiais ir petražolėmis.
Kai lauko temperatūra svyruoja apie nulį ar net krypsta į neigiamas reikšmes, būtina pasirūpinti ne tik šiltu paltu. Tokiomis dienomis organizmas prašyte prašo duoti jam šilto ir sotaus maisto – kad gebėtų atsilaikyti prieš žvarbiai drėgną orą. Tekste – dešimt būtent tokių receptų. Šildanti lašišos ...
Guliašo mėgėjams jo niekada nebus per daug. Na o šis receptas – dar turtingesnio, dar sotesnio pateikalo, kuriame dera ne tik mėsa, bet ir buovės, ir kopūstai. Toks guliašas ir sotus, ir šildantis.
Pažinkite pasaulio šalių virtuvę neiškeldami kojos iš namų. Kviečiame išbandyti tradicinį čekų virtuvės patiekalą – guliašą su kniedlikais.
Sutinku, kad ne visi turi laiko ir kantrybės ruošti nuostabaus skonio troškinį – burgundišką jautieną (pranc. boeuf bourguignon). 3–4 val. prie puodų net savaitgalį nėra smagu. Nebent jūs esate to lėto gyvenimo filosofijos šalininkas, dievinate sukinėtis virtuvėje, ilgesingai laukti, o prancūzų mais...
Maitinimo problemos Dainų šventėje papiktino didžiąją dalį visuomenės, tačiau yra ir manančių, kad visai ne maistas šios šventės esmė. Dalinamės DELFI skaitytojos Simonos nuomone, kuri mano, kad jokia sriuba ar guliašas negali sugadinti šios šventės.
Visai ne vasariškas receptas, bet puikiai tinkamas, kai už lango lietus ir šalta. Nepakartojamą skonį guliašui suteikia rudieji pievagrybiai kartu su malta saldžiąja paprika, ne paskutinę natą groja ir kmynai. Pažadu – neliksite abejingi, tad būtinai paragaukite!
Guliašas yra dažno lietuvio vienas mėgstamiausių patiekalų. Mano taip pat. Šis vengriškas patiekalas užkariavo tautiečių simpatijas nuo neatmenamų laikų. O iš kartos į kartą perduodami įvairiausi guliašo receptai itin vertinami. Siūlau pietums pasigaminti sotų guliašą, kokį šaltomis rudens dienomis ...
Nebūtume tikri lietuviai, jei nemėgtume patiekalų iš mėsos. Štai 3 populiariausi, kuriuos šiais metais publikavome 5braškių portale.
Sekmadienis buvo toks naminis ir tingus, kad pietums nieko geresnio nesugalvojom, kaip tik smagiai krėsti produktus į puodą ir vis troškinti...
Iš tiesų tai guliašas yra vengrų patiekalas, ir netgi labiau sriuba, negu antrasis patiekalas. Bet mano namuose guliašas yra laikomas „tikru maistu“, priešingai negu visokie indiški, tailandietiški ar meksikietiški virtuviniai eksperimentai.