Būrys įžymybių, gurmaniški skoniai bei paslaptys, kaip išsirinkti kokybišką avių sūrį ir Kalėdų simboliu tapusį panetonės pyragą. Taip Vilniuje prabėgo premium klasės supermarketo „Assorti“ kvietimu į Lietuvą atvykusio Italijos maisto eksperto Stefano Corrocher surengtas degustacinis vakaras. Su žin...
gurmaniškas maistas
6 straipsnių
Paulius Jurkevičius: kava Italijoje kainuoja iki pusantro euro, tačiau dėl savo neišmanymo galite už ją pakloti net keliskart didesnę sumą (6)
Kava visur yra kava, girdžiu nusistebint skaitytoją, perskaičiusį straipsnio pavadinimą. Deja, kaip rodo pokalbis su Italijos sostinėje gyvenančiu rašytoju, žurnalistu ir gurmaniško maisto žinovu Pauliumi Jurkevičiumi, neišmanydami kai kurių niuansų galite atsidurti nemalonioje situacijoje ir geroka...
Į Vilnių grįžęs „Dinner in the Sky“ vilios estiškais patiekalais ir gražiausiomis savaitės asmenukėmis (21)
Trečiadienį prasidėjo šeštoji gurmaniška „Dinner in the Sky“ viešnagė Vilniuje. Išskirtiniais pietumis 50 m aukštyje šiemet rūpinasi profesionalūs šefai iš Estijos. Šia jaudinančia pramoga vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami pasimėgauti iki pat sekmadienio.
Europos kosmoso agentūros kosmonautė išplatino filmuotą medžiagą, kaip pasigaminti valgį Tarptautinėje kosminėje stotyje. Kosmose nufilmuotame video italų astronautė Samantha Cristoferetti pateikia išsamią instrukciją, kaip pasigaminti gurmanišką patiekalą absoliučiai nesant žemės traukos. Ji gamina...
Vyriausiojo maisto technologo Rimanto Gindvilio teigimu, lokalią virtuvę šiandien pasaulyje atrasti sunku, nes įvairių kultūrų sintezėje dalyvauja ir maistas. Neseniai iš Italijoje vykusių kursų grįžęs lietuvis dalijasi savo patirtimi.
Kadangi daugumoje pasaulio šalių maisto kultūra labai svarbi, nenuostabu, kad vis labiau populiarėja kelionės gurmanams. Kai kurie keliautojai atostogų vietą renkasi būtent atsižvelgdami į vietovėje tiekiamą maistą. Tokių gurmaniškų kelionių metu galima išsamiai susipažinti su miestu – atrasti puiki...