gurmaniškas maistas

6 straipsnių

Parengė Assorti ir Vesta Ramonaitė

Būrys įžymybių, gurmaniški skoniai bei paslaptys, kaip išsirinkti kokybišką avių sūrį ir Kalėdų simboliu tapusį panetonės pyragą. Taip Vilniuje prabėgo premium klasės supermarketo „Assorti“ kvietimu į Lietuvą atvykusio Italijos maisto eksperto Stefano Corrocher surengtas degustacinis vakaras. Su žin...

Roma Macijauskaitė

Kava visur yra kava, girdžiu nusistebint skaitytoją, perskaičiusį straipsnio pavadinimą. Deja, kaip rodo pokalbis su Italijos sostinėje gyvenančiu rašytoju, žurnalistu ir gurmaniško maisto žinovu Pauliumi Jurkevičiumi, neišmanydami kai kurių niuansų galite atsidurti nemalonioje situacijoje ir geroka...

Europos kosmoso agentūros kosmonautė išplatino filmuotą medžiagą, kaip pasigaminti valgį Tarptautinėje kosminėje stotyje. Kosmose nufilmuotame video italų astronautė Samantha Cristoferetti pateikia išsamią instrukciją, kaip pasigaminti gurmanišką patiekalą absoliučiai nesant žemės traukos. Ji gamina...

Kadangi daugumoje pasaulio šalių maisto kultūra labai svarbi, nenuostabu, kad vis labiau populiarėja kelionės gurmanams. Kai kurie keliautojai atostogų vietą renkasi būtent atsižvelgdami į vietovėje tiekiamą maistą. Tokių gurmaniškų kelionių metu galima išsamiai susipažinti su miestu – atrasti puiki...