gyvulinės kilmės produktai

5 straipsnių

Kalbino Kristina Ciparytė, parengė Akvilė Bružinskaitė

Nuo 2014 metų vykstantis pasaulinis augalinio sausio iššūkis jau devintą kartą kviečia visuomenę metus pradėti mėnesį vartojant tik augalinės kilmės maistą. Toks iššūkis, pasak specialistų, naudingas ne tik sveikatai, bet ir aplinkai, kurioje gyvename, bei gyvūnams. Išbandyti veganišką mitybą praėju...

Vilija Andrulevičiūtė, LRT.lt

Vien augalinės kilmės produktus vartojantys žaliavalgiai gali pristigti būtinų maistinių medžiagų, o į savo racioną įtraukę termiškai neapdorotus gyvulinės kilmės produktus, labiau rizikuoja apsinuodyti. Taip teigia LRT.lt kalbintos gydytojos bei maisto saugos specialistės.