Nuo 2014 metų vykstantis pasaulinis augalinio sausio iššūkis jau devintą kartą kviečia visuomenę metus pradėti mėnesį vartojant tik augalinės kilmės maistą. Toks iššūkis, pasak specialistų, naudingas ne tik sveikatai, bet ir aplinkai, kurioje gyvename, bei gyvūnams. Išbandyti veganišką mitybą praėju...
gyvulinės kilmės produktai
5 straipsnių
Vartotojai vis dažniau ieško augalinės kilmės alternatyvų mėsos ir pieno produktams. Atsisakantys gyvūlinės kilmės produktų ar juos kasdienėje mityboje ribojantys tai daro ne tik siekdami sumažinti neigiamą poveikį aplinkai, bet ir ieškodami tvaresnės, sveikatai palankesnės mitybos sprendimų. Specia...
Kraujo tyrimai parodė: šio maisto produkto atsisakiusiųjų šalies gyventojų sveikata nepalyginamai geresnė (4)
Mėsos savo mityboje visiškai nevartojančių šalies gyventojų sveikata – nepalyginamai geresnė. Tokius rezultatus atskleidė daugiau nei 1000 „VOW Health“ platformos šiemet Lietuvoje atliktų išsamių kraujo tyrimų statistika. Pasak medikų, vegetariška mityba iš tiesų turi teigiamos įtakos mūsų sveikatai...
Dietologė apie šių laikų jaunystės eliksyrą: kyla klausimų, ar apskritai kolagenas nesuyra virškinimo proceso metu (1)
Kitados kolagenas buvo geriausiai žinomas kaip sušvirkščiamas preparatas, kad lūpos atrodytų putlesnės, o raukšlės – mažiau pastebimos. Su laiku grožio pramonė pasiūlė patrauklesnių ir neskausmingų būdų, kaip, pasitelkus kolageną, turėti lygesnę odą. Kolageno milteliai, batonėliai, šokoladukai, kram...
Vien augalinės kilmės produktus vartojantys žaliavalgiai gali pristigti būtinų maistinių medžiagų, o į savo racioną įtraukę termiškai neapdorotus gyvulinės kilmės produktus, labiau rizikuoja apsinuodyti. Taip teigia LRT.lt kalbintos gydytojos bei maisto saugos specialistės.