hidrinti riebalai

11 straipsnių

Po dvejų metų transriebalų kiekis visuose maisto produktuose bus ribojamas. Tą patvirtina sveikatos apsaugos ministro pasirašytas įsakymas. Tačiau šiuos riebalus vartojame jau šiandien ir kasdien. Kaip vartotojui apsisaugoti nuo kenksmingų medžiagų nelaukiant 2019 m., rašoma pranešime spaudai.

Raminta Bogušienė, maisto technologė

Visiems žinomas posakis: „Kas tinka kiekvienam – netinka niekam“ vartotinas ir kalbant apie mitybą. Kiekvienas žmogus individualus. Jei nuo mažų dienų sugadiname vaikų įgimtą alkio ir saikingumo jausmą liepdami suvalgyti viską, kas lėkštėje, valgyti net tada, kada jie nėra alkani, slopindami jų emoc...

LRT Radijo laida „Ryto garsai“, LRT.lt

Kaitinant augalinį aliejų tam tikroje temperatūroje galima gauti hidrintus ir iš dalies hidrintus riebalus – pastarieji savo sudėtimi kelia didžiausią žalą žmogaus sveikatai. Taip sako Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto vyriausioji patarėja Aušra Išarienė.