Vis dažniau susirūpiname savo sveikata ir pradedame domėtis, kokį maistą valgome. Visgi, ar tikrai etiketėse galime pamatyti visus komponentus, kurių turėtumėme vengti? Kaip transriebalai gali pakenkti mūsų organizmui? Ir kaip mažinti jų vartojimą bei atpažinti juos produktų etiketėse? Į visus šiuos...
hidrinti riebalai
11 straipsnių
Sveikatos receptas. „Riebalai žudikai“ slepiasi daugelyje maisto produktų: net menkiausi kiekiai mirtinų ligų riziką didina keliskart (17)
„Sveikatos recepte“ nagrinėsime transriebalus. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atliktais tyrimais, 2 proc. padidinus iš transriebalų rūgščių gaunamų kalorijų suvartojimą, širdies ligų rizika išauga net 23 procentais. Tai gali sudaryti vos kelis papildomai suvartotus gramus riebalų iš kenksmin...
Vienas iš būdų sumažinti savo svorį – sveikesnė mityba. Žinodamas, kokių produktų vengti ir kokių valgyti, žmogus gali padėti sau pasiekti ir išlaikyti norimą svorį, rašo „The Medical News Today“.
Kristina susirūpino, ką valgo, kai smarkiai susirgo: pakeitusi kelis dalykus, dabar jaučiasi puikiai (28)
Vilnietė Kristina Bondar sveika mityba susidomėjo stipriai sušlubavus sveikatai. Moteris buvo priėjusi tokią ribą, kad kone kiekvieną savaitę ją užklupdavo nauji negalavimai, niekada neatsilaikydavo ir gripo epidemijų metu. Šiandien ji jaučiasi puikiai ir neabejoja, kad to priežastis – iš esmės pake...
Po dvejų metų transriebalų kiekis visuose maisto produktuose bus ribojamas. Tą patvirtina sveikatos apsaugos ministro pasirašytas įsakymas. Tačiau šiuos riebalus vartojame jau šiandien ir kasdien. Kaip vartotojui apsisaugoti nuo kenksmingų medžiagų nelaukiant 2019 m., rašoma pranešime spaudai.
Visiems žinomas posakis: „Kas tinka kiekvienam – netinka niekam“ vartotinas ir kalbant apie mitybą. Kiekvienas žmogus individualus. Jei nuo mažų dienų sugadiname vaikų įgimtą alkio ir saikingumo jausmą liepdami suvalgyti viską, kas lėkštėje, valgyti net tada, kada jie nėra alkani, slopindami jų emoc...
Kaitinant augalinį aliejų tam tikroje temperatūroje galima gauti hidrintus ir iš dalies hidrintus riebalus – pastarieji savo sudėtimi kelia didžiausią žalą žmogaus sveikatai. Taip sako Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto vyriausioji patarėja Aušra Išarienė.
Kol vieni sveikos gyvensenos ir mitybos ekspertai tvirtina, jog valgyti reikia laikantis tam tikro režimo ir taisyklių, kiti teigia, jog organizmas pats pasako, ko ir kada jam reikia. Tai vienas iš daugybės prieštaravimų, su kuriais susiduriama kalbant apie sveiką gyvenseną – nepasiklysti šiuose pai...
Galvojantiems, kokiais patiekalais per šių metų šventes būtų galima nustebinti artimuosius, derėtų būti atidesniems. Specialistai įspėja, kad net kasdieniai produktai pasižymi sveikatai nepalankia sudėtimi.
Dauguma lietuvių nežino, kas yra hidrinti riebalai ir kasdien juos vartoja su maistu. Ekspertai teigia, kad tai labai kenkia jų sveikatai, tačiau DELFI kartu su kitomis žiniasklaidos priemonėmis atliktas žurnalistinis tyrimas parodė, kad keli jau išbandyti sprendimai galėtų situaciją pakeisti iš esm...
Avižos – tobulas pasirinkimas pusryčiams, nes jos suteikia energijos ir turi daug organizmui naudingų medžiagų. Tačiau renkantis avižinius dribsnius reikėtų neapsigauti – greitai paruošiami dribsniai nėra tokie vertingi, kaip įprasti.