Greitai pagaminamas karštas užkandis – tortilijos su įdaru. O jis gali būti kokio tik užsigeidžiate – daržovių, mėsos ar pan. Šįkart tortilijų receptas su mėsos įdaru.
įdaras
22 straipsnių
Aukštaitiški pyragėliai, kurie nuo stalo dingsta per 5 minutes, – Ona juos gamina įvairioms progoms (1)
Šie pyragėliai mėgstami ne tik Onos Skavronskienės namuose. Juos moteris kepa ir įvairioms Biržų rajono Bliūdžių kaimo šventėms – pyragėliai tokie populiarūs, kad nuo stalo dingsta per kelias minutes. Taigi ir su Delfi Maistas skaitytojais Ona dalijasi jų receptu, o taip pat ir gudrybe, ko dėti į mė...
Patiekalai iš obuolių yra labai paprasti ir skanūs. Tačiau su truputėliu fantazijos ir iš jų galima paruošti daugybę įdomių ir ypatingų patiekalų. Iškeptas obuolys gali tapti ir išskirtiniu šventiniu patiekalu.
Filo tešlos krepšeliai su įdaru – puikus užkandis susiruošus vakaroti ar laukiant svečių. Trapios tešlos krepšeliai su sodraus skonio kremo įdaru ir keptų paprikų tyrele nepaliks abejingų. Patikiname: filo tešlos krepšeliai su įdaru greitai dingsta nuo stalo.
Šis varškės pyragas su vyšniomis – tikras žiemos švenčių desertas. Subalansuoto skonio, trapiu pagrindu ir minkšto įdaro. Varškės pyragą suvartokite per 2–3 dienas.
Turbūt nerastume tautos, kuri savo kultūroje neturėtų miltinės tešlos virtinių su vienokiu ar kitokiu įdaru. Tokį patiekalą – dažniausiai įdarytą mėsa, mes įpratę vadinti koldūnais. Nors jau nebestebina ir iš kitų šalių atkeliavę pavadinimai: chinkaliai, ravioli, gyoza, ar skirtingos virtinių formos...
Šis traškus desertas – vafliai su karamelės įdaru – tinka net svarbiausioms šventėms. Jei nenorite, įdaro nedėkite – skanu ir be jo. Vaflius mėgsta tiek mažas, tiek didelis.
Kai norisi greitai užkąsti, tačiau nėra laiko sukinėtis virtuvėje, visada gelbsti dešrainis. Jam tereikia kelių ingredientų, o pagaminamas vos per kelias minutes. Smagiausia, kad dešrainio įdarui galima panaudoti tai, ką randate šaldytuve.
Gaminant šį varškės pyragą yra visiškai nesvarbu ar naudosite šviežias, ar atitirpintas avietes. Be to, neturint aviečių jas galima pakeisti mėlynėmis. Taip pat labai tiks ir aviečių, mėlynių ar juodųjų serbentų uogienė. Pyrago išeina tikrai nemažai, todėl užteks didesnei grupelei žmonių.
Bulviniai blynai daugelio mėgstamas patiekalas, tikrai įprastas Lietuvoje. Kartais tradiciniai jų ruošimo būdai gali pabosti, tada meniu paįvairinsite sočiąja bulvinių blynų versija.
Sklando labai daug mitų apie varškės spurgas, „Vienas namuose“ laidos vedėjas Alfas Ivanauskas gamino spurgas pagal savo receptą ir sulaužė visus nusistovėjusius mitus. Šios mini spurgos su gardžiausiu įdaru pavergia visus, o geriausia – jos pavyks bet kam, bet kada ir iš pirmo karto!
Naminiai traškūs, bet viduje sultingi čeburekai su dviem skirtingais įdarais – vos per kelias minutes (37)
Visi juos mėgsta, bet paslapčia. Kas jie? Taip – nuodėmingieji čeburekai! Alfas Ivanauskas juos siūlo su įvairiais įdarais, o geriausia, kad tešla pavyks iš pirmo karto! Vidus bus sultingas, o viršus – traškus.
Šis pyragas šiek tiek primena amerikietiško stiliaus obuolių pyragą, kadangi jam reikia paruošti tešlos pagrindą. Pyragas pavyksta labai gardus, minkštas, kreminis, švelnaus skonio. Aš šį pyragą mėgstu valgyti šiltą, bet ne karštą, o sekančią dieną pyragą galima pasišildyti mikrobangų krosnelėje.
Visada galvojau, kad išsikepti obuolių štrudelį yra labai sudėtingas ir komplikuotas reikalas. Ilgą laiką labai klydau taip galvodama, kol galiausiai pati išsikepiau šį nuostabų obuolių vyniotinį. Pagal šį receptą štrudelį kepiau mažiausiai 4 kartus ir kiekvieną kartą stebiuosi, kaip toks paprastas ...
Kartais mano močiutė taip pat užsimano paeksperimentuoti. Ir šis receptas – kaip tik vieno tokio bandymo rezultatas. Savo ruožtu turiu pripažinti, kad pirmas blynas, o tiksliau – virtinukai su tikrai netikėtu įdaru – tikrai neprisvilo ir nustebino puikiu skoniu, tad močiutė jau pažadėjo, kad juos ga...
Lotynų Amerikoje šis užkandis su įdaru dažnai pardavinėjamas greito maisto užkandinėse, bet pabandykite jį pasigaminti patys. Pagal šį receptą iškepsite labai minkštą ir gardžią empanadą, kuri skani tiek karšta, tiek šalta ir gali būti ne tik kaip puikus užkandis, bet ir pagrindinis pietų ar vakarie...
Tiesa, galbūt vadinti koldūnais jų nederėtų – tai chinkaliai, Rytų Gruzijoje atsiradęs tradicinis valgis. Išvaizda jie kiek primena ir koldūnus, ir raviolius, tačiau išsiskiria daugybe klostelių, uodegėle viršuje ir specifiniu valgymo būdu. Palepinkite šeimą netikėtu valgiu iš gardžia virtuve garsėj...
Savaitgalį feisbuke mūsų mylima stilistė Gražina pasidalino labai gardaus torto receptu. „Kadangi video nesigavo, iš to pykčio iškepiau tortą. Tuoj eisiu sumaitinti kam nors, o pati sportuoti!“ – sako ji ir pažada ir toliau 5braškių skaitytojas džiuginti grožio patarimais.
Lavašo suktinukai – puikus užkandis, jei laukiate svečių. Net nespėsite pastebėkite, kaip jie nyks iš lėkštės! Beje, jų gaminimas labai paprastas ir greitas.
Šiemet nusprendžiau įrodyti savo kulinarinius sugebėjimus ir iškepti įdarytą paukštį...