Šis įdarytų paprikų receptas itin tiks norintiems sotesnio patiekalo. Išbandykite: nors šiek tiek užtruksite, tačiau neabejokite – įdarytos paprikos yra labai skanu.
Įdarytos paprikos
9 straipsnių
Paprika (lot. Capsicum, vok. Paprika) – notreliažiedžių (Lamiidae) poklasio bulvinių (Solanaceae) šeimos augalų gentis.
Kultūrinės paprikos yra vienmetės. Žiedai pavieniai arba auga po du stiebo išlinkimuose. Vaisius – uoga.
Faršu ir ryžiais įdarytos paprikos – puikus pasirinkimas pietums. Paruošimas truks apie 17 minučių, dar apie pusvalandį kepsite orkaitėje. Valgykite įdarytas paprikas vienas ar su mėgiamu garnyru.
Po švenčių dažnuose namuose šaldytuve liko nesunaudotų ir jau vysti bepradedančių daržovių, atidarytas majonezo indelis. O juk ne ant visų produktų etikečių nurodoma, per kiek laiko reikėtų sunaudoti atidarytą pakuotę, tad lieka neaišku, kiek laiko produktas dar yra geras vartoti.
Pavasaris atneša lengvumo ne tik į drabužines, bet ir į lėkštes. Čia karaliaujančios šviežio derliaus daržovės virsta gardžiais patiekalais ir sveikais užkandžiais, kuriais be sąžinės graužaties mėgautis gali net ir akylai besirūpinantys savo kūno linijomis.
Gardžios troškintos įdarytos paprikos: slaptas ingredientas gerokai palengvins visą gamybos procesą (18)
Šįkart patarsime, kaip, turint pakankamai laiko ir, aišku, kantrybės, išsikepti gardžių paprikų, farširuotų tradiciniu įdaru iš maltos jautienos ir ryžių. Gaminant šį valgį naudojamas iš anksto paruoštas spagečių arba jūreiviškas (marinara) padažas ne tik suteikia patiekalui ypač puikų skonį, bet ir...
Šis patiekalas ne tik sotus, spalvingas ir sveikas, bet ir pagaminamas itin paprastai. Paprikos apkepamos be jokių riebalų, o įdarui naudojami lęšiai yra puikus baltymų ir organizmui reikalingų medžiagų šaltinis. Neapkraukime savo organizmo riebiais, sunkiais patiekalais, ir mėgaukimės lengvu, vasar...
Vienas iš būdų gaminti patiekalus su daržovėmis – jas įdaryti, o išradingai paruoštų daržovių patiekalai papuošia ne tik kasdienį, bet ir šventinį stalą. Bene geriausiai žinomas receptas yra faršu ir ryžiais įdarytos paprikos, tačiau tai – tik viena daugybės patiekalo variacijų.
Ką apie įdarytas paprikas galima pasakyti? Skanu, gražu, greita ir paprasta. Kažkodėl jų užsimanau, kai ima šalti.