Karpis, keptas orkaitėje, gali tapti puikiu patiekalu. O taip pat – švetinio stalo pažiba. Dažnai karpį gaminame Kūčių vakaro vakarienei.
IKI ŪKIS
78 straipsnių
Baltas kaip sniegas desertas, tai – „Rafaelo“ tortas. Nuostabu, kad jį galima pasigaminti namuose ir vos iš kelių ingredientų. „Rafaelo“ tortas – puikus desertas.
Šį patiekalą – makaronus su carbonara padažu – neabejotinai aptiksite kiekvienoje Italijos užeigoje ar restorane. Sako, kad jo neparagavus negalima pajusti tikros itališkos virtuvės. Pakvieskite Italiją į savo namus – mėgaukitės makaronais su carbonara padažu, pagamintais jūsų virtuvėje.
Jei dar neturite namuose tradicijos kurį rytą kepti blynus, siūlome pradėti nuo amerikietiškų blynelių. Purūs, minkšti – tiesiog tirpstantys burnoje. Valgykite amerikietiškus blynelius su uogomis, klevų siruou ar mėgstama uogiene.
„Grill“ kiaulienos sumuštinis – karštas užkandis kiekvienam skoniui. Ir jis labai sotus. „Grill“ kiaulienos sumuštinį patiekite dar šiltą.
Pats metas ruošti savaitgaliui desertą. O varškės tinginys – neabejotinai vienas geriausių pasirinkimų. Kiek kitoks, sveikesnis ir ne toks saldus – šis varškės tinginys patiks net patiems mažiausiems.
Kai vien ledai atrodo nuobodu, gaminkite kavos ir ledų desertą. Ir paruošite akimirksniu – vos per minutę. Kavos ir ledų desertą apibarstykite riešutais.
Šaltibarščiai – tikra klasika. Kiekvienas gaminantis maistą tueri savo šios šaltos sriubos receptą. Išbandykite šaltibarščius pagalo šį receptą.
Įsileiskite į namus kitų šalių virtuvę – paruoškite vištieną kinietiškai. Tik iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad tai – sudėtinga. Išbandykite ir įsitikinsite, kaip paprasta. Papuoškite vištieną kinietiškai kalendrų lapeliais.
Kai norisi lengvo užkandžio, gaminkite keptą fetos sūrį su aitriąja paprika ir čiobreliais. Pikantiškas ir labai gardus. Keptą fetos sūrį su aitriąja paprika ir čiobreliais patiekite dar karštą.
Kitokia nei mums įprasta yra meksikietiška kiaušinienė. Itin patinks naujo skonio ieškantiems, gurmanams. Meksikietišką kiaušinienę pagardinkite pipirais.
Kai karštą ar tiesiog, kai norisi atsigaivinti, – pasiruoškite aviečių limonadą su bazilikais. Gaivus su aitria nata gėrimas jus tikrai nustebins. Tebus aviečių limonadas su bazilikais šios vasaros atradimas.
Jei dar neišbandėte, rekomenduojame kiaulienos iešmelius su ananasais. Tai itin gardus derinys – neabejotinai bus norinčių pakartoti. Kiaulienos iešmelius su ananasais apibarstykite aitriųjų paprikų dribsniais.
Šis receptas – marinuotų agurkų su garstyčiomis – itin greitam valgymui. Plonai pjaustyti agurkai pasimarinuos per 20-30 minučių. Marinuoti agurkai su garstyčiomis – gardus garnyras.
Vištienos krūtinėlė su persikų ir agurkų salsa – ir kepsnys, ir garnyras. Sotus, bet ne per sunkus patiekalas su gaiviomis daržovėmis. Vištienos krūtinėlę su persikų ir agurkų salsa apibarstykite aitriųjų paprikų dribsniais.
Paruoškite kalakutienos iešmelius su artišokais – patiekalas nustebins puikiu skoniu. Marinuotos daržovės suteikia malonaus poskonio. alakutienos iešmelius su artišokais papuoškite kalendros šakelėmis.
Glazūruoti lašišos iešmeliai nuostabiai tisk pietums, vakarienei ar iškylai. Marinuosite 10 minučių, o iškepsite per 4–5. Glazūruotus lašišos iešmelius papuoškite baziliko lapeliais.
Salotos su melionu ir kumpiu jau kone tapo klasika. Gaivios, malonaus skonio – jos patinka daugeliui. Salotos su melionu ir kumpiu – pauikus pasirinkimas vakarienei.
Brusketos su mėlynojo pelėsio sūriu – ir pusryčiams, ir vakarienei, ir į pikniką. Tikras malonumas valgyti tokią brusketą. Brusketas su mėlynuoju pelėsio sūriu papuoškite kalendrų lapeliais.
Tailandietiška vištiena – ne kasdienis patiekalas. Reikia skirti laiko ir marinavimui, ir troškinimui. Tačiau, patikėkikte, – šis tailandietiškos vištienos receptas jūsų nenuvils.