Ilona Drulytė

18 straipsnių

Norintys parduoti savo maisto produktus, gamintojai, – ar tai būtų stambi įmonė, ar tik vienas kepėjas, turi laikytis tų pačių veterinarijos, higienos reikalavimų. Maisto ir veterinarijos tarnyba, siekdama paskatinti smulkųjį verslą, gaminantiems nedideliais kiekiais, parengė supaprastintų reikalavi...

Gertrūda Stripeikytė, LRT.lt

Tam tikrų maisto produktų pakuotėse nurodyta galiojimo termino pabaiga „geriausias iki“ reiškia, kad iki šios datos produktas tikrai geras, ir nors vėliau jo savybės gali suprastėti, vartoti jį vis dar saugu, portalui LRT.lt sako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Il...

Alvyda Bajarūnaitė, LRT RADIJO laida „Vasaros popietė“, LRT.lt

Jei vaikas bus įpratęs gerti vandenį, o ne saldžius gėrimus, valgyti šviežias daržoves, ne per saldžias, ne per sūrias, ne per riebias košes, jo mityba bus daug sveikesnė. Taip LRT RADIJUI sako Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto atstovė Ilona Drulytė.

Vaida Pilibaitytė, LRT RADIJO laida „Ryto garsai“, LRT.lt

Nors augaliniai aliejai, pavyzdžiui, palmių aliejus, natūraliai turi gerų savybių, perdirbant juose atsiranda vėžį galinčių sukelti medžiagų, LRT RADIJUI sako Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto specialistė Ilona Drulytė.

Gyventojai sunerimę – kas atsitiko pienui, kefyrui, kodėl į juos pradėjo dėti cukrų? Tokius klausimus pastaruoju metu išgirsta Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto specialistai.

LRT RADIJO laida „Ryto garsai"

Jei šaltinio vanduo yra švarus, o jį laikysite tinkamomis sąlygomis – greitai jis nesuges. Taip sako Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Mitybos skyriaus vedėja Ilona Drulytė.

Alvyda Bajarūnaitė, LRT Radijo laida „Namai namučiai“

Druskos mes suvalgome per daug – nemažai naudojame gamindami maistą, be to, jos ypač daug yra perkamuose maisto produktuose, sako Nacionalinės maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Mitybos skyriaus vedėja Ilona Drulytė.

Rūta Levickaitė

Ryte, ko gero, dažnas iš mūsų arbatą ar kavą pasaldina cukrumi. Tačiau mitybos specialistai skambina pavojaus varpais, sakydami, kad cukrų reikia vartoti labai labai ribotai, juk tai – „baltoji mirtis“. Nežinia, ar šiuos perspėjimus išgirdo smaguriai, bet verslininkai – tikrai taip. Rinkoje jau siūl...