Velykos – tai ne tik laikas, kai gamta pabunda iš žiemos miego, bet ir šeimos susibūrimo metas, kupinas šilumos, meilės ir bendrystės jausmo. Prie velykinio pusryčių stalo susitinka artimiausi žmonės, todėl verta pasistengti, kad jis ne tik būtų nuklotas gardžiais patiekalais, bet ir džiugintų akį b...
indai
28 straipsnių
Kokią indaplovę rinktis – už 200-600 eurų, ar už 3000 eurų: lietuviams itin svarbus vienas parametras (1)
Indaplovė – dar vienas buities pagalbininkas, kurį vis dažniau renkasi ir lietuviai. Šis prietaisas leidžia sutaupyti ne tik laiko, bet ir vandens, tad ir pinigų. Tačiau jų pasirinkimas toks didelis, kad nesunku pasiklysti. Kokią indaplovę rinktis? Mokėti 200 eurų, 400 eurų, o gal 600 eurų ir daugia...
Problemos buityje, kurių priežastis – susiformavę įpročiai, dažniausiai kyla, kai žmonės nesutaria, ar namuose galima vaikščioti su batais, naudoti popierinius rankšluosčius ar šluostes ir kaip į indaplovę sudėti indus. Kartais net susidaro įspūdis, kad nuo tokių dalykų priklauso žmonių santykių sėk...
Gyvenimas – tai įvairių įvykių ciklas, kuris mums nutinka kiekvieną dieną. Todėl nenuostabu, kad po vakarienės galime tingėti plauti indus. Tačiau yra įvairių priežasčių ir įsitikinimų, pagal kuriuos negalima palikti nešvarių indų kriauklėje.
Ketvirtadienį organizuotoje spaudos konferencijoje Laisvės frakcija pristatė Žaliojo kurso tikslų įgyvendinimo planą, numatomus artimiausius darbus ir projektus. Tarp jų, iškeltas siūlymas kavinėse ir restoranuose nemokamai nebedalyti vienkartinių indų.
Artėja gražiausios metų šventės – Kalėdos ir Naujieji Metai. Gruodžio pradžia – tinkamiausias metas pamažu pirkti dovanas artimiesiems, kolegoms ir galvoti apie namams jaukumo suteikiantį dekorą. Pradedame žvalgytis ne tik tokių įprastų aksesuarų kaip šventinės girliandos ar žaisliukai, bet ir stalo...
Neretai vieni iš gražiausių ir maloniausių mūsų prisiminimų yra susiję su artimiausiais žmonėmis – mėgaujantis gardžiais patiekalais, širdingais pokalbiais ir paprasčiausiai kokybiškai praleidžiant laiką visiems kartu. Tačiau svečiams išėjus, tenka grįžti į realybę – prie krūvos nešvarių indų. Nusta...
Čenakai – pats geriausias patiekalas! Sotu, skanu be galo, o darbo – minimaliai. O dar puikiau, kad šitaip nepervargstant galima paruošti pietus nors ir visam būriui. Baigiant kepti čenakus galite pagardinti grietinės šaukšteliu.
Įprastai rekomenduojama indų plovimo kempinėle keisti kas dvi, tris, keturias savaites. Žinoma, viskas priklauso nuo to, kiek dažnai kempinėlė naudojama ir ar tinkamai plaunama. Jei pastebėjote, kad kempinė skleidžia nemalonų kvapą, ėmė irti, neabejotinai laikas ją išmesti.
Niujorkietės menininkės Laila Gohar ir HAY sukurta originali indų ir valgomojo tekstilės kolekcija SOBREMESA – tai kvietimas kasdienius pietus paversti džiaugsminga švente, mėgaujantis ne tik gardžiais patiekalais, bet ir visu pasiruošimo procesu: planavimu, apsipirkimu bei ruoša. Ispanų kultūroje ž...
Kai „Molinės virtuvės“ svečiai paklausia, kaip Albertos Saukaitytės namuose atsirado keramikos studija, verslininkė įspėja, kad pasakos ilgai. Netikėtumų, džiaugsmo, klaidų ir neįkainojamų pamokų kupina istorija išties priverčia prisėsti, ir dar kartą įrodo, kad sėkmingo verslo pradžiai galima pasir...
Šimtai ąsočių, puodelių, lėkščių ir kitų indų – keramikų Skirmanto ir Džiugo Petraičių kasdienybė. Vyrai Merkinėje užsiima juodąja keramika ir savo gaminius parduoda ne tik lietuviams, tačiau ir užsieniečiams. Nors amatas nėra lengvas, ši keramika, tikras palikimas, sako vyrai.
Kaip pastebi prekybininkai, Lietuvoje žmonės kasmet vis daugiau investuoja į kokybiškesnius virtuvės reikmenis bei indus. Ši tendencija leidžia kalbėti apie naujai besiformuojantį virtuvės aristokratų sluoksnį – žmones, kurie supranta, jog patys ypatingiausi virtuvės bei stalo ritualai įmanomi tik s...
Tikra vasara neįsivaizduojama ne tik be saulės ir vandens pramogų, bet ir be ypatingų akimirkų, kurias praleidžiame mėgaudamiesi griliaus ir kitais patiekalais lauke. Nesvarbu, ar tai būtų pietūs lauko terasoje, piknikas parke ar iškyla į gamtą, norisi, kad maistas būtų šviežias, išsaugantis tiek ši...
Indaplovės priežiūros tema tapo aktualia ir sulaukė didelio susidomėjimo bei klausimų. Kad atsakyčiau į namų šeimininkams kilusius klausimus, tęsiu praėjusio savaitgalio temą apie indaplovę.
Ko galima rasti tradicinėse virtuvės kempinėse po kelių plovimų: nebenorėsite, kad jos liestų jūsų indus (1)
Palaikyti namuose švarą – nemažai pastangų ir laiko reikalaujanti užduotis. Ironiška, tačiau viena iš priemonių, kuria dažniausiai viską šveičiame ir valome, neretai būna vienas purviniausių daiktų namuose. Ta priemonė – virtuvėje prie kriauklės gulinti kempinė, kuria paprastai plauname indus. Negan...
Intymaus indų gyvenimo patirtis: tikroji Kamasutros paskirtis ir įpročiai, kurie mums ir patiktų, ir priverstų susiimti už galvos (2)
Šįkart kviečiu susipažinti su intymaus ir šeiminio indų gyvenimo ypatumais bei tikrąja Kamasutros paskirtimi. Paskaitysite ir apie nepilnamečių santuokas bei poliandriją, apie tai, kaip penkiasdešimtmečiai atsisako intymaus gyvenimo ir ima ruoštis mirčiai, ir dar nemažai visokių įdomybių.
Klausimas, ar reikia plauti žalią mėsą, iš kurios bus ruošiamas patiekalas, kelia bene daugiausiai diskusijų. Žinoma, kad žalia mėsa gali būti užteršta kenksmingomis bakterijomis, o tai gali lemti apsinuodijimą maistu. Tačiau ar tikrai plaudami mėsą pašalinsime bakterijas? O gal kaip tik padidinsime...
Net ir paties pavyzdingiausio švaruolio virtuvėje įvairaus purvo, pasirodo, yra daugiau nei tualete! Taip teigti leidžia JAV Nacionalinio mokslo fondo (NSF) teikiamos ataskaitos. Vien jau mikrobų knibždanti kempinė ko verta, ir tai toli gražu ne viskas. Dėl nepakankamos higienos kylančią grėsmę gali...
Požiūris į maistą, valgymo kultūra bei su maistu susiję žmonių įpročiai nuolat kinta. Tam įtakos turi įvairūs veiksniai – pradedant kelerius metus besitęsiančia pandemija, baigiant visuotiniu atšilimu ir vyraujančiomis tvarumo tendencijomis.