Kiekvienoje virtuvėje rasime receptų, perimtų iš mamos ar močiutės. Maisto tinklaraščio „NerLin virtuvės džiazas“ autorė Neringa Lindman taip pat turi iš vaikystės atkeliavusių patiekalų, o kai kuriuos atkūrė tik laikui bėgant. Iš tokių yra kadaise Neringos močiutės keptos varškinės bandos. „Nemoku ...
Iš aukso fondo
15 straipsnių
Aukštaitiški pyragėliai, kurie nuo stalo dingsta per 5 minutes, – Ona juos gamina įvairioms progoms (1)
Šie pyragėliai mėgstami ne tik Onos Skavronskienės namuose. Juos moteris kepa ir įvairioms Biržų rajono Bliūdžių kaimo šventėms – pyragėliai tokie populiarūs, kad nuo stalo dingsta per kelias minutes. Taigi ir su Delfi Maistas skaitytojais Ona dalijasi jų receptu, o taip pat ir gudrybe, ko dėti į mė...
Kristina dalijasi 3 močiutės receptais – pieniška daržovių sriuba, rauginti grybai ir blynai su bulviniu padažu verti aukso fondo (2)
Kaišiadoryse gyvenanti verslininkė Kristina Macelytė ne tik mėgsta gaminti maistą, tačiau ypač vertina iš mamos ir močiutės perimtą patirtį – per laiką išgrynintus receptus, kuriais šiandien gali lepinti artimuosius. Tačiau ne vien paslaptį, kaip ruošti skanų maistą, – Kristina perėmė ir estetikos j...
„Kai prasideda trešnių sezonas, yra tiesiog būtina pasimėgauti prancūziškos klasikos prancūzišku desertu pagal senovinį prancūzišką receptą – klafučiu. Lietuvos restoranuose pasitaiko, bet toks populiarus kaip Prancūzijoje toli gražu nėra“, – pastebi maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ kūrėja Zina...
Zina iš Palangos atgaivino prieš 50 metų buvusį populiarų desertą: tada jo galėdavai užsisakyti tik geriausiuose restoranuose (1)
Pirmoji Zinos Bružienės pažintis su plikytos tešlos tortu „Karpatka“ įvyko dar studijų metais ir iki šiol tas prisiminimas sukelia juoko pliūpsnius. Maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ kūrėja prisipažįsta, kad buvo ir pamiršusi šį desertą, nors anuomet dažnai juo mėgaudavosi. O „Karpatkos“ receptą...
Tradicinių kaišiadorietiškų valgių yra ne vienas. Šio krašto žmonės mėgo ne tik mėsiškus, bet ir iš bulvių gaminamus patiekalus. Šis straipsnis yra specialaus „Delfi Maistas“ projekto „Iš aukso fondo“ dalis.
Sutikusi pasidalinti smetonišku karpio receptu, kuris atkeliavo iš žydų virtuvės, maisto tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia Macenskienė pastebi, kad jis turėtų būti žinomas daugeliui kauniečių. Tai Smetonos laikų receptas, žydų tautos paveldas. Specialiai šv. Velykoms piene ruošiamo karpio pat...
Receptas, kuriuo Jūratė Jodeikienė dalijasi su Delfi Maistas skaitytojais, į jos gyvenimą atėjo kartu su anyta, tuo metu dar tik būsimo vyro mama. Prieš savo vestuves gavusi būsimos anytos nurodymą pagaminti „suktukų“ Jūratė šiandien jau su šypsena atsimena, kiek tąkart patyrė streso. Nes nieko pana...
Artėjant didžiosioms pavasario šventėms Zina Bružienė iš Palangos, tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė dalijasi net dviem žemaičių kulinarinio paveldo receptais. Kastinio ir cibulynės. Šiuos patiekalus galima ruošti vienam valgymui, o galima mėgautis ir atskirai. Kaip žemaitė galiu tik paantrinti ...
„Yra sriubų, kurios ne šiaip tobulos, bet yra tiesiog legendos, mitais ir padavimais apipintos. Kam tai yra šaltibarščiai, rūgšti kopūstienė, žirnienė, kam – dabar madinga tailandietiška, o mums legendų legenda yra stintienė“, – apie sriubą, kurią dažnas lietuvis, ko gero, girdi pirmą kartą, sako pa...
Kiekvienas iš mūsų turime nemažai prisiminimų iš vaikystės. Į juos, kaip pastebi tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė, mus nukelia ne tik albumuose esančios nuotraukos. Bet ir patiekalai. Tai dar vienas tekstas iš rubrikos „Maistas“ ciklo „Iš aukso fondo“.
Portugalijoje gyvenantis maisto tinklaraštininkas Arnas Raulinaitis šventėms visada grįžta į namus. Ne tik, kaip kasmet, su artimaisiais sutikti gražiąsias metų šventes, bet ir kartu su močiute iškepti firminių jos grybukų, kurių receptu dalijasi ir su „Delfi Maistas“ skaitytojais. Arnas norėjo iš a...
Nostalgiškieji riešutėliai iš vaikystės: jei norite per šventes nustebinti svečius – visada pasiseks
Šiandien straipsnių ciklą „Iš aukso fondo“ pildo vidurio Lietuvoje gimusi Birutė Butkutė (48 m.). Ji iki šiol atsimena vaikystėje ragautus saldžius kepinius: grybukus, braškytes, kankorėžius, riešutėlius. Šie gaminiai iki šiol kelia nostalgiją ir galbūt dėl to didžiosios metų šventės neapsieina be g...
Tęsiu straipsnių ciklą „Iš aukso fondo“ ir šįkart rubrikoje „Maistas“ svečiuojasi Zina Bružienė iš Palangos su ypatingu žagarėlių receptu. Ypatingas – nes paveldėtas iš smetoniškoje Lietuvoje gyvenusios močiutės, kuri buvo puiki gaspadinė ir neabejotinai Zinai perteikė visą savo meilę maistui. Šiand...
Iš aukso fondo: kaunietė pagamino veselių ir garbingų jubiliejų pažiba vadinamą kelmą – pavyko ir be šonkaulių (3)
Patiekalas, kuris labiau žinomas iš „veselių, garsių giminės balių, babos Juzefos devyniasdešimtmečio ar keturnedėlio“ – taip šmaikščiai kelmą pristato kaunietė Kristina Binkienė, nutarusi jį vieną savaitgalį iškepti šeimos pietums. Ne viskas buvo taip, kaip sumanyta – kai kurių ingredientų nesėkmin...