Pažinkite pasaulio šalių virtuvę neiškeldami kojos iš namų. Kviečiame išbandyti tradicinį ispanų virtuvės patiekalą – čiuras. Tai nepaprastai skanūs ispaniški kepti tešlos pyragaičiai.
ispanų virtuvė
13 straipsnių
Pažinkite pasaulio šalių virtuvę neiškeldami kojos iš namų. Kviečiame išbandyti tradicinį ispanų virtuvės patiekalą – empanadas. Tai lyg ispaniška čeburekų versija.
Ką apie kumpį papasakotų ispanai: pagrindiniai dalykai, kuriuos žinodami nebūsite palaikytas neišmanėliu (14)
Jei esate lankęsi Ispanijoje, negalėjote nepastebėti ispaniško kumpio. Jį galima pamatyti ir paragauti visur, kur beeitumėte – kurortinio miestelio kavinėje su vaizdu į Viduržemio jūrą, kalnų miestelio geležinkelio stoties bare ar judriajame Madride. Jamón, kaip kumpį vadina ispanai, yra neatsiejama...
Natilla (liet. natija) – tai švelnaus skonio ir lengvos tekstūros desertas, kuriam pagaminti tereikia 6 ingredientų. Ispanijoje šio deserto galima nusipirkti beveik kiekvienoje parduotuvėje. Dažniausiai galima rasti vanilinio ir šokoladinio skonio natillų.
Šis sūrio apkepas – tai tarsi tvirtas pudingas, kurį galima patiekti su mėgstamu džemu, uogomis, vaisias ar kitais mėgstamais priedais. Apkepas valgomas tiek karštas, tiek šaltas, bet man asmeniškai skaniausias dar karštas, kai apkepo krašteliai traškūs.
Seniausias pasaulyje restoranas įsikūręs Ispanijoje, kurį Madride dar 1725 metais drauge su žmona atidarė prancūzas virėjas Jeanas Botinas. Vėliau restoraną paveldėjęs jo sūnėnas davė jam naują vardą „Botino sūnėnas“. Šiame restorane lankėsi daugybė garsių klientų, bet, ko gero, garsiausias – rašyto...
Apie ispaniškas „Magdalenas“ sužinojau ir pirmą kartą jų paragavau nuvykusi į Ispaniją. Nuo tada jos yra vieni mano mėgiamiausių keksiukų. Paprastos, minkštos, purios, tobulai derančios su rytine kava, arbata ar kakava.
Ispaniška brokolių tortilija, kuriai pagaminti tereikia 3 pagrindinių ingredientų! Paprasčiau ir būti negali! Ši tortilija gali būti puikus užkandis ant jūsų stalo. Greitai ir paprastai paruošiama, vegetariška ir labai gardi – tortilija tikrai patiks visiems.
Ispanija – egzotiškas, spalvotas Europos pietvakarių kraštas, kuris apsilankyti turistus vilioja ne tik dėl įstabios architektūros ir kraštovaizdžio, bet ir dėl margaspalvės virtuvės patiekalų. Ypač kultūros išraiška vadinamų tapų. Jie, pasak ispanų, yra geriausi pokalbių ir vakarėlių kompanionai. V...
Šis ispaniškas cukinijų, bulvių ir kiaušinių patiekalas zarangollo murciano kilęs iš Mursijos regiono. Patiekalui paruošti jums prireiks vos keleto ingredientų, o skonis tikrai nustebins! Zarangollo gali būti ir kaip užkandis (isp. tapa), ir kaip garnyras prie kitų patiekalų. Man asmeniškai šį patie...
Siūlome pasigaminti paeliją – tradicinį ispanišką ryžių patiekalą su jūrų gėrybėmis ir daržovėmis.
Norite įdomesnių, spalvotų ir kvapnių pusryčių ar pietų? Štai jums puiki idėja, kaip galima praskaidrinti dienos meniu! Ispaniškas užkeptų kiaušinių receptas, kilęs iš Andalūzijos regiono. Ispanai yra ir šiaip spalvingi žmonės, tad patiekalas tikrai atspindi jų kraštą.
Pramoginiame kulinariniame projekte „Siurprizas lėkštėje“ startuoja temperamentingosios ispanų virtuvės savaitė, kur galėsite susipažinti su vienais gardžiausių šios šalies patiekalų. Restorano „Barcelona“ virtuvėje šeimininkauja populiarusis šokėjas ir TV laidų vedėjas Andrius Butkus, kuris pagamin...