Kartą paragavus namuose ruošto jogurto, jo norisi dar ir dar. Jį visada gaminu iš kaimiško riebaus pieno ir iš ne mažiau nei 2 litrų pieno, nes iš šaldytuvo toks jogurtas dingsta daug greičiau nei pirktinis. Natūralų jogurtą šaldytuve galima laikyti apie savaitę, o iš jo pasiruošti daug pačių įvairi...
išrūgos
4 straipsnių
Išrūgos – pieno produktas, liekantis iš pieno gaminant fermentinį sūrį (saldžiosios išrūgos), varškę, saldžiarūgštį sūrį (rūgščiosios pasukos), kazeiną.
Išrūgų bei pasukų produktai lietuvių buvo vertinami nuo seno. Pasukos, kurios gaunamos gaminant sviestą, pagal baltymų, riebalų ir laktozės kiekį primena liesą pieną, tačiau jos daug vertingesnės. Pasukos priskiriamos probiotikų grupei, reguliuoja žarnyno veiklą, suteikia energijos, stiprina dantų i...
Telšių r. Pateklėnų kaime atsitiko keista nelaimė – į išrūgų rezervuarą įkrito karvė, todėl į pagalbą teko kviesti gelbėtojus, kad šie nelaimingą gyvulį ištrauktų. „Ūkininko patarėjo“ žurnalistai aiškinosi, kokiu būdu šio kaimo ūkininkės Marijonos (pavardės prašė neskelbti) karvės girdomos, kad pana...