Jei išgirsite tariant „itališkas desertas“, matyt, iškart pagalvosite apie tiramisu. Vienas nemariausių receptų, sužavinčių visus, kas tik šio skanėsto paragauja. Viena nepatogu – paruoštą tiramisu reikia kelias valandas palaikyti šaldytuve.
itališkas desertas
6 straipsnių
Dievišką romo bobą aptiksite Neapolio gatvės maisto kultūroje. O kuo čia dėtas Neapolis, paklausite manęs, nes ir mes – lietuviai – žinome, koks gardus desertas yra romo boba. Na, tiesą pasakius, Neapolis laiko šį saldumyną vienu svarbiausių savo legendinių desertų kolekcijoje.
Šv. Velykų adventas baigėsi, todėl belaukdami vasaros italai leidžia sau papiktnaudžiuti saldumynais. Vienas riebiausių ir saldžiausių keistu pavadinimu maritozzo sukelia geismą baro vitrinoje. Tarsi pūkas lengvutis, bet baisiai kaloringas. O prasmė jo tokia: maritozzo pažodžiui reiškia mielą formą,...
Itališkai šis saldumynas tariamas kolomba, o colomba išvertus iš italų kalbos reiškia balandis. Šventų Velykų proga Italija gamina unikalų saldumyną – skrendančio balandžio formos pyragą su įvairiausiais įdarais. Jis minkštas ir lengvas, tarsi sparnus išskleidęs taikos paukštis.
Paskutinei advento savaitei siūlome pasigaminti vieną gaiviausių ir aromatingiausių Pietų Italijos Kampanijos (Campania) regiono desertų, kuris vadinamas „Citrinų delikatesas“. Tik citrinos šiame regione yra ypatingos. Jų oda kartais siekia porą centimetrų storio, o sulčių labai mažai. Tačiau būtent...
Italų mityboje iš tiesų viskas harmoninga kaip W. A. Mozarto simfonijoje. Jei visą kovą kaip apsėsti italai rijo kremais įdarytus pyragaičius, negalvodami apie papildomus kilogramus, tai artėjant šventoms Velykoms organizmas privalo šiek tiek pakentėti. Bet kaip reikėtų išgyventi be saldumynų? Tai t...