Picos namų „Don Simon“ savininkas Simas Krasniakovas kartu su picajola Aivaru dalijasi tikros itališkos picos receptu. Picerijos šeimininkas tikina, kad ir be specialios krosnies – paprastoje namų orkaitėje įmanoma išsikepti tikrai skanią picą, svarbiausia – naudoti kokybiškus ingredientus.
italų virtuvė
15 straipsnių
Linksmasis virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia pasigaminti tikrą italų virtuvės „hitą“ – lazaniją. Jis pasakoja, kad Italijoje yra gausybė lazanijos gaminimo būdų, kurie priklauso atskiriems regionams. Vienu tokiu gaminimo būdu, kurį išmoko gaminti iš savo mamos, laidos „Gardu Gardu“ vedėjas ir...
Spagečiai su jūrų gėrybėmis yra vienas tų patiekalų, kurių paragavęs suprantu, kad vėl esu Italijoje, portalui LRT.lt sako Vilniuje gyvenantis Federico Baglini. Lankantis Italijoje jis siūlo užsukti į žuvies turgų – jame galima išvysti nesuvaidintą itališką gyvenimą, o grįžus namo pasigaminti tipišk...
Pizzaioli (picos kepėjai) Neapolyje kartais vadinami ekstremistais, portalui LRT.lt sako italas Federico Baglini. Kodėl? Nes picą jie gamina pagal labai griežtą receptą, paaiškina jis ir priduria, kad modifikuoti neapolietiškos picos receptą prilygtų nusikaltimui. Anot F. Baglini, būtent todėl tikrą...
„Įkvėpimo semiuosi iš Lietuvos ūkininkų ir uošvienės Loretos – nuėjus į šiltnamį ar į turgų ir gimsta įkvėpimas kurti. Kai pamatai tiek spalvų ir šviežumo, iškart norisi pulti gaminti salotas ir improvizuoti“, – sako „Čiop Čiop“ virtuvės šefas Ronaldas Nagrockis.
Tikrą neapolietišką picą galima išsikepti ir namuose – svarbiausia nenusižengti esminėms taisyklėms (37)
Neapolietiška pica – visų picų motina, kuri davė pradžią šiam patiekalui XVIII–XIX amžiuje. Po to pica greitai išplito po visą pasaulį. Skirtingose šalyse ir regionuose buvo sukurtos jos vietinės adaptacijos: sicilietiška pica, Niujorko pica, Čikagos pica ir kitos. Po išplitimo ilgą laiką pasaulyje ...
Skanusis Italijos regionas: tik čia paragausite Paskutinės vakarienės sriubos ir teisingiausių makaronų (11)
Tai nepavyko Romos imperijos legionams, užtat tai padarė italų virtuvės karvedžiai. Jie užkariavo pasaulį. Todėl, jeigu jis būtų plokščias, jis būtų picos formos, tačiau taip nėra – mūsų planeta apvali ir sukasi aplink savo ašį, tarsi ant šakutės vyniojami spagečiai. Ir nors italų virtuvės patiekala...
Jau daugiau nei devynerius metus Lietuvoje italų virtuvės tradicijas ir kultūrą skleidžia Gian Luca Demarco. Vilniuje sukūręs šeimą ir nuosavą kulinarijos studiją šefas sako, kad Lietuva jam yra nuostabi dovana, už kurią nepaliauja dėkoti. Už jo sukurtą Italiją Lietuvoje virtuvės šefui dėkoja ir ita...
Šefų idėjos šaltam žiemos savaitgaliui: sveikuoliški sausainiai ir populiarus italų gatvės maistas (1)
Atėjus tikrajai žiemai pagaliau galime džiaugtis sniegu, šėlti jame ir, žinoma, daugiau laiko praleisti virtuvėje bei išbandyti visokių naujovių. Ypač savaitgaliais. Desertų karalius Ali Gadžijevas sako, kad šeštadienis – tai tokia diena, kai gali valgyti, valgyti ir... valgyti! Šį kartą jis kviečia...
Italų virtuvė yra viena seniausių ir labiausiai vertinamų visame pasaulyje. Gilias itališkų patiekalų tradicijas bando imituoti kitų šalių restoranai ir žmonės, besižavintys šia ypatinga virtuve. Šia tema pakalbinome dažnai Lietuvoje besilankantį italą Christianą Frattima, o jis išrėžė tiesiai švies...
Siūlome pasigaminti itališkų virtinukų „nioki“ su pomidorų padažu ir rūkytu sūriu.
Italų virtuvė – bent jau ta, su kuria daug kas susipažinęs – pakankamai paprasta. Italai pirmenybę teikia paprastam maistui. Šis receptas pritaikytas mūsų skoniui, o rezultatas – tobulas. Pabandykite!
Amerikiečiui morkų pyragas reiškia daug prieskonių turintį pyragą, aplietą itin saldžiu kreminio sūrio glajumi. Tačiau Toskanoje šis drėgnas pyragas kepamas be jokių prieskonių. Iš tikrųjų cinamonas desertams naudojamas retai – jo tik retkarčiais įberiama į kai kuriuos kvapnius kepinius.
Retas lietuvis yra abejingas itališkai virtuvei, tad šį kartą siūlau paskanauti raviolių. Šiuos garsius itališkus virtinukus gaminau su triušiena, bet ją drąsiai galima pakeisti vištiena. Ir nors ravioliai tradiciškai verdami, šįkart siūlau išbandyti jų išsikepti orkaitėje. Skanaus!
Linksmas kulinarinis projektas „Siurprizas lėkštėje“ pristato karštą, spalvingą, ir pasaulyje bene labiausiai mėgiamą – Italijos virtuvę. Čia, mažame jaukiame itališkame restoranėlyje „Piccolo Canopi“ sukosi puikiai žinomas daininkas Deividas Norvilas, dažniau vadinamas tiesiog – Deiviu.