Be kokio saldumyno neįsivaizduojamas Šv. Kalėdų rytas? Gal tai – iš kartos į kartą perduodamas receptas, o gal – asmeninės kūrybos vaisius? Žiemos šventėms artėjant, paprašėme poros žinomų moterų pasidalinti saldžiais kalėdiniais receptais ir atskleisti, kokių Kūčių tradicijų paprastai laikosi.
Įžymybių receptai
38 straipsnių
Didysis gurmanas ir virtuvės meistras Gordonas Ramsay kviečia pasigaminti gardžiomis pupelėmis įdarytą viščiuką. Saldžiosiomis paprikomis įsigėrusi viščiuko odelė, netikėtas įdaras, pagardintas saldžiarūgščiu padažu - kas gali būti skaniau?
Penktadienį Vilniuje pirmą kartą vyksiančio Johno Lennono mini festivalio lankytojai bus kviečiami vaišintis užkandžiais, paruoštais pagal legendinio atlikėjo ir jo žmonos Yoko Ono receptus. Juos iš JAV turimų archyvų festivalio iniciatoriui – fotomenininkui Sauliui Paukščiui atsiuntė senas pažįstam...
Ši vitaminų kupina šaltoji arbata vaikams pakeičia skaniausią limonadą. Ji ryški, gaivi ir labai skani. Šį gėrimą lengvai pasigamins ir patys vaikai.
Neseniai paaiškėjo, kokius vaisinius kokteilius geria Kembridžo hercogienė Kate Middleton. Kokteiliai stiprina sveikatą ir padeda jai išsaugoti liekną figūrą.
Prekybos tinklo „Rimi“ inicijuoto projekto „Šeimos pietūs“ partnerė, tinklaraščio sezoninevirtuve.lt autorė Renata Ničajienė dalijasi picos, kurią gamina kartu su šeima, receptu.
Tinklaraščio sezoninevirtuve.lt autorės Renatos Ničajienės receptas šeimos pietums.
Vieša paslaptis, kad žvaigždės nevengia atsigulti po chirurgo skalpeliu. Spręskite patys, kurios žvaigždės sėkmingai pasitobulino savo išvaizdą, o kurioms pasisekė mažiau.
Visos moterys paniškai bijo pasenti, juk galvojame, kad jaunystėje būname pačios gražiausios.
Karalienė motina pasižymėjo išskirtiniu apetitu, ji mėgo skanų maistą ir prabangius gėrimus. Šią savaitę pasirodė jos mėgstamiausių patiekalų receptų, surinktų iš jos buvusių tarnų, dirbusių karalienės motinos Škotijos rezidencijoje, Mey pilyje, ir svečių, kolekcija, pavadinta „Mey skonis“ („A Taste...
R. Ničajienės „Sezoninės virtuvės“ receptai: šaltas braškių desertas su morengais ir sutirštintu pienu (3)
Palangos centre šį sezoną duris atvėrė naujutėlaitis viešbutis „Amberton Green Apartments“. Neilgai trukus po atidarymo į Lietuvos atostogų sostinėje įsikūrusią ramybės oazę atvyko ir kulinarinės knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė, blogerė Renata Ničajienė.
Dizainerė Julia Janus pristatė naują drabužių kolekciją „Piknikas mieste“ ir siūlo išbandyti sveikuoliškus receptus, kuriuos ragavo modelis Eglė Tranaitė fotosesijos metu.
Mielieji DELFI skaitytojai, džiaugiuosi, kad galėsiu kiekvieną penktadienį pasidalinti savo pasiūlymais savaitgaliui. Tegul laisvadieniai būna gražūs ir ilgi, maloniai leidžiami su šeima, draugais ir giminėmis, o gardus ir naujas patiekalas, manau, tą laiką tik paįvairins.
Vienas žinomaiusių Lietuvos magijos meistrų Mantas Žmuidinavičius-Wizard (27) dalinasi savo mėgstamiausiais receptais.
Martynas šioje laidoje parodys, kaip pasigaminti triušienos kepenėlių paštetą su džiovintų slyvų džemu. Patiekalui pagaminti reikės: triušienos kepenėlių, džiovintų slyvų, šalavijų, raudonojo vyno, svogūnų, sviesto, cukraus sirupo, juodųjų pipirų, druskos, agaro ir grietinėlės.
Šį kartą Martynas gamina lengvai paruošiamas tinginių salotas. Patiekalui pagaminti reikės: menkės, alyvuogių aliejaus, bulvių, svogūnų laiškų, druskos, pipirų, citrinos, grietinės, džiovintų jūros kopūstų, kaparėlių, špinatų.
"Šeimoje nesu aistringa kulinarė - šias pareigas su malonumu atlieka vyras Simonas, tačiau ir aš kartais mėgstu ką nors pagaminti: labiausiai sriubas, troškinius, įvairias košes ar salotas. Šaldytuve kaip tik buvo Simo nupirkta ir išdarinėta lašiša, liko jos galva, uodega, stuburas, tad sugalvojau, ...