Įžymybių receptai

38 straipsnių

Be kokio saldumyno neįsivaizduojamas Šv. Kalėdų rytas? Gal tai – iš kartos į kartą perduodamas receptas, o gal – asmeninės kūrybos vaisius? Žiemos šventėms artėjant, paprašėme poros žinomų moterų pasidalinti saldžiais kalėdiniais receptais ir atskleisti, kokių Kūčių tradicijų paprastai laikosi.

Beata Nicholson

Mielieji DELFI skaitytojai, džiaugiuosi, kad galėsiu kiekvieną penktadienį pasidalinti savo pasiūlymais savaitgaliui. Tegul laisvadieniai būna gražūs ir ilgi, maloniai leidžiami su šeima, draugais ir giminėmis, o gardus ir naujas patiekalas, manau, tą laiką tik paįvairins.

Martynas šioje laidoje parodys, kaip pasigaminti triušienos kepenėlių paštetą su džiovintų slyvų džemu. Patiekalui pagaminti reikės: triušienos kepenėlių, džiovintų slyvų, šalavijų, raudonojo vyno, svogūnų, sviesto, cukraus sirupo, juodųjų pipirų, druskos, agaro ir grietinėlės.

Šį kartą Martynas gamina lengvai paruošiamas tinginių salotas. Patiekalui pagaminti reikės: menkės, alyvuogių aliejaus, bulvių, svogūnų laiškų, druskos, pipirų, citrinos, grietinės, džiovintų jūros kopūstų, kaparėlių, špinatų.

"Šeimoje nesu aistringa kulinarė - šias pareigas su malonumu atlieka vyras Simonas, tačiau ir aš kartais mėgstu ką nors pagaminti: labiausiai sriubas, troškinius, įvairias košes ar salotas. Šaldytuve kaip tik buvo Simo nupirkta ir išdarinėta lašiša, liko jos galva, uodega, stuburas, tad sugalvojau, ...