Jau kurį laiką norėjau pavalgyti ką nors brangaus, kad turėčiau apie ką jums pasigirti ir jus nuraminti, mano mylimieji skaitytojai, komentatoriai ir gerbėjai. Jūs mano akių šviesa ir mano strėnų ugnis, kas aš būčiau be jūsų?
japoniška virtuvė
8 straipsnių
Sparčiai populiarėjanti japoniška mačia arbata užkariauja daugelio kasdienį meniu. Vis daugiau žmonių renkasi į miltelius sutrintą žaliąją arbatą ne tik dėl jos sveikatinančių savybių, bet ir dėl unikalaus skonio.
Įvertino sušių sudėtį ir pasakė, ar juos valgyti sveika: vienu ingredientu patariama nepiktnaudžiauti (8)
Japonija yra išskirtinė šalis kulinarijos pasaulyje. Japonų manymu, maistas turi derėti su gamta ir asmeniu, kuris ruošia patiekalą, o jų virtuvė gali būti apibūdinama dviem žodžiais – natūrali ir harmoninga. Japonijos virtuvės pasididžiavimas – sušiai. Jeigu esate dideli sušių fanai, tikriausiai es...
Nors apribojo didžiąją dalį įprasto gyvenimo, karantinas visgi išlaisvino lietuvių kulinarinę vaizduotę, vis dažniau įkvėpdamas juos eksperimentams virtuvėje. Todėl ieškantiems idėjų, ką naujo pasigaminti namuose, išties verta išbandyti ramenus. Tai iš Japonijos kilęs patiekalas, kurio pagrindą suda...
2020-ieji Lietuvoje paskelbti Japonijos konsulo Čiunės Sugiharos, išgelbėjusio tūkstančius žydų gyvybių, metais. Šia proga spalio 12–18 dienomis Kaune vykstančių Sugiharos savaitės renginių ciklo programoje – spektakliai, koncertai, parodos, paskaitos, mugės bei kitos iniciatyvos. Renginių lankytoja...
Vakar nuovargis liepė eiti miegoti, o dar ir laiko skirtumas unisonu švelniai patarė pailsėti. Paklausiau šios porelės ir patraukiau lovon. Ryte atsikėlus, pasinaudojus išmaniuoju WC ir nusipraus po gaivia dušo čiurkšle sugrįžo visos jėgos ir su malonumu patraukiau japoniškų pusryčių.
Specialistai ragina valgyti kaip japonams, nes šie pasaulyje išsiskiria savo ilgaamžiškumu, atsparumu kraujotakos ir onkologinėms ligoms. Kokie pagrindiniai Tekančios Saulės šalies virtuvės principai galėtų padėti mums tapti sveikesniais?