Jogurtas

256 straipsnių

Jogùrtas – rauginto pieno produktas, kuris susidaro bakterijoms fermentuojant pieną. Dažniausiai pasitaikantis jogurtas yra gaminamas su bakterija Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus.

Eglė Gabrilavičiūtė

Česnakas – tiesiog būtinas daugelio valgių komponentas, ši gardi prieskoninė daržovė lengvai pritaikoma ir paryškina net pačių paprasčiausių patiekalų skonį. Viena bėda – specifinis, ilgai išliekantis kvapas, kuris gali sugadinti pirmo bučinio prisiminimą ar reputaciją tarp kolegų. Ar įmanoma pašali...

Mes esame įpratę valgyti rožinę sriubą, o ar bandėte baltus šaltibarčius? Mitybos specialistė ir dietistė Vaida Kurpienė siūlo išbandyti aštresnę jų versiją. Jei valgysite pietums – valgykite su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Tai bus pagrindinis patiekalas ir jokios mėsos ar žuvies po šio patiekal...

Užsimanę balandėlių žinome, kad virtuvėje teks šiek tiek užtrukti. Tačiau jau vien pagalvojus apie gardų patiekalą, ima rinktis seilės. Šįkart siūlome balandėlius gaminti kitaip – kepti juos orkaitėje.

Parengė Roma Macijauskaitė

Balinti kavą pienu, grietinėle, o gal augaliniu „pienu“? Valgyti jogurtą, varškę, kabinti šaukštais grietinę (ir kuo riebesnę), tepti sviestą ar viso to atsisakyti? Vieni tyrimai sako „taip“, kiti – „ne“, vieni sako, kad tai yra sveikatai palanku, kiti kategiriški: jokių pieno produktų! Kaip yra iš ...