Jogurtas – produktas, kurį aptiksime ant dažnos šeimos stalo: kas valgo su uogomis, dribsniais, kas gardina salotas ar mėgaujasi vienu. Tačiau ar visi natūralūs jogurtai yra geri, ar palankūs sveikatai? Dietistė, puslapio sulieknėk.lt autorė Vaida Kurpienė išnagrinėjo 15 natūralių jogurtų etikečių s...
Jogurtas
256 straipsnių
Jogùrtas – rauginto pieno produktas, kuris susidaro bakterijoms fermentuojant pieną. Dažniausiai pasitaikantis jogurtas yra gaminamas su bakterija Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus.
Česnakas – tiesiog būtinas daugelio valgių komponentas, ši gardi prieskoninė daržovė lengvai pritaikoma ir paryškina net pačių paprasčiausių patiekalų skonį. Viena bėda – specifinis, ilgai išliekantis kvapas, kuris gali sugadinti pirmo bučinio prisiminimą ar reputaciją tarp kolegų. Ar įmanoma pašali...
Sotus ir gaivus yra šis desertas su trešnėmis. O ir atrodo itin patraukliai, kai patiektas atskirose taurėse. Desertą su trešnėmis skanaukite, kai tik jis paruoštas.
Toks užkandis – juodos duonos su agurkų salotomis – neabejotinai sulauks komplimentų. Lietuviai – keptos duonos mėgėjai, tad šiam užkandžiui tikrai neatsispirs. Juodą duoną su agurkų salotomis patiekite iškart.
Lašišos kepsnio receptas pravers planuojant savaitgalio pietus. Šis receptas geras tuo, kad galite gaminti tiek namuose, tiek lauke ant grilio. Lašišos kepsnį patiekite su salotomis.
Pats metas gaminti varškė pyragą su braškėmis. Lengvas ir gaivus – jis labai tinka karštesnėmis dienomis. Skanaukite varškės pyragą, kai atvės.
Mes esame įpratę valgyti rožinę sriubą, o ar bandėte baltus šaltibarčius? Mitybos specialistė ir dietistė Vaida Kurpienė siūlo išbandyti aštresnę jų versiją. Jei valgysite pietums – valgykite su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Tai bus pagrindinis patiekalas ir jokios mėsos ar žuvies po šio patiekal...
Kuris naudingesnis – jogurtas ar kefyras? Mokslų daktarės verdiktas: vienas daug galingesnis, tačiau turi šalutinį poveikį (1)
Viena stiklinė rauginto pieno produkto per dieną gali labai pagerinti sveikatos būklę. Bet ką gi rinktis – jogurtą ar kefyrą? Imkime ir pasiaiškinkime, kuris iš jų teikia daugiau naudos ir kaip jį tinkamai vartoti.
Kas gali būti paprasčiau – išvirti spurgas iš vos kelių ingredientų. Tešlą užmaišysite vos per minutę, o iškepsite – per 4 minutes. Spurgos tokios gardžios, kad prireiks valios sustoti jas valgyti.
Užsimanę balandėlių žinome, kad virtuvėje teks šiek tiek užtrukti. Tačiau jau vien pagalvojus apie gardų patiekalą, ima rinktis seilės. Šįkart siūlome balandėlius gaminti kitaip – kepti juos orkaitėje.
Šiais sumuštinių receptais labiausiai apsidžiaugs tie, kas laukia svečių, rengia vakarėlį ar ruošiasi ilgesniam pasisėdėjimui su artimaisiais. Net trijų rūšių sumuštinius pagaminsite itin greitai ir paprastai. Patiekite sumuštinius iškart, kai pagaminsite.
Salierų ir svogūnų kepsniukai – tai traškus užkandis su jogurtiniu padažu, kuris pradžiugins namiškius. Tai daug pastangų nereikalaujantis patiekalas – su rytietiškais prieskoniais ir švelniu aštrumu. Kepsniukus patiekite dar šiltus.
Aštrios coleslow salotos – skanus garnyras ir užkandis, kuris gali būti pagamintas iš kopūstų likučių. Aštrios coleslow salotos tinka kiekvienai progai.
Šį slyvų desertą drąsiai galima prilyginti tortui. Prabangaus skonio tortui. O slyvų deserto ingredientai – vos keli.
Dietistė Bogušienė: jei vartodami pieno produktus galvojate, kad kaulai bus tvirtesni ir mikrobiota geresnė – galvokite iš naujo (1)
Balinti kavą pienu, grietinėle, o gal augaliniu „pienu“? Valgyti jogurtą, varškę, kabinti šaukštais grietinę (ir kuo riebesnę), tepti sviestą ar viso to atsisakyti? Vieni tyrimai sako „taip“, kiti – „ne“, vieni sako, kad tai yra sveikatai palanku, kiti kategiriški: jokių pieno produktų! Kaip yra iš ...
ieškantiems įvairovės – dešrainis su vištiena, kriaušėmis ir mėlynojo pelėsio sūriu. Turbūt jau galite įsivaizduoti, kokia tai skonių dermė! Nuostabi. Prieš patiekiant dešrainį su vištiena, kriaušėmis ir mėlynojo pelėsio sūriu apibarstykite aitriųjų paprikų dribsniais.
Pankolių ir agurkų salotos – gaivios ir gardžios. Salotas valgykite vienas ar patiekite kaip garnyrą. Pankolių ir agurkų salotas puoškite krapais.
Savaitgaliui artėjant – iešmelių su jogurte marinuota vištiena receptas. Marinuokite apie 20 minučių, kepkite penkias. Iškeptus iešmelius su jogurte marinuota vištiena pagardinkite žiupsneliu aitriųjų paprikų dribsnių bei sezamų sėklomis.
Dešrainiai su jogurtu ir feta – taip ir norisi išbandyti naują skonį. Ypač pravers, jei laiką leidžiate gamtoje. Dešrainius su jogurtu ir feta pagardinkite aitriųjų paprikų dribsniais.
Šylant orams ir artėjant vasaros sezonui vis dažniau norisi atsigaivinti įvairiais šaltais gėrimais ar ledais. „O ar esate bandę atsigaivinti sveikuoliškais šaldytais jogurto kąsneliais?“ – klausia šiaulietė Toma Liugaitė.