Reikės šimtmečių, kad žala, per karą padaryta Ukrainos gamtinei aplinkai, būtų atstatyta, sako „Vilnius Tech“ Aplinkos inžinerijos katedros mokslininkė Aušra Zigmontienė. Dėl sprogdinimų nyksta miškai, teršiamas vanduo, dirvožemis ir oras, aplinkoje užsilikę sunkieji metalai gali labai neigiamai pav...
Jonas Jonušas
19 straipsnių
Jonas Jonušas – buvęs grupės „B'avarija“ narys, kulinaras, muzikinių projektų dalyvis.
Pasak specialistų, Lietuva į labiausiai vargstančių Europos valstybių topą prasimušė dėl nesuvokiamai greitai augančių kainų. Lietuvos brangsta viskas: kuras, komunaliniai mokesčiai, maistas. Šį ketvirtadienio vakarą LNK laida KK2 apklaus šalies žvaigždes, kas joms brangu ir kaip jos taupo išaugus k...
Jonas Jonušas, daugeliui pažįstamas kaip buvęs grupės „B’Avarija“ narys bei kulinarinių pramogų veidas, grįžta į muzikinį pasaulį ir su klausytojais dalinasi nauju savo kūriniu „Upė“.
Žinomi žmonės dalijasi idėjomis, kuo paįvairinti žiemos švenčių stalą: šis gėrimas puikiai atstos alkoholinius gėrimus (15)
Kalėdos ar Naujųjų sutikimas – be putojančio vyno ar šampano? O kodėl gi ne? Renginio metu pristatytas lietuvių sukurtas nealkoholinis gėrimas pretenduoja tapti alternatyva tradiciniams švenčių atributams.
Oginskių dvaro pašonėje, ieškantiems autentikos ir prabangos, duris atvėrė naujas šeimos viešbutis (24)
Žemaitijos Versalis – taip vadinami naujam gyvenimui prikelti vakarų Lietuvoje, Plungės mieste įsikūrę Oginskių dvaro rūmai. Čia, visai netoli vieno gražiausių Lietuvos kultūrinių paminklų, duris atvėrė ir 4 žvaigždučių įvertinimą gavęs viešbutis „Oginski Hotel“.
Kulinaru tapęs buvęs grupės „B‘Avarija“ narys Jonas Jonušas – apie ypatingą Joninių dovaną ir specialų šventinį receptą (3)
Kulinaras ir atlikėjas Jonas Jonušas šiais metais Jonines sutiks Palangoje. Žinomas vyras teigia, kad savo vardo dienos ypatingai nesureikšmina, tačiau, šypsodamasis sako, jog tikrai smagu, jei kas nors pasveikina ar šią dieną specialią nuolaidą parduotuvėje pritaiko.
Neįvertintas baltymų šaltinis mūsų virtuvėje: ne tik gausu vitaminų, bet ir padeda išsaugoti jaunystę (26)
Soja ir jos produktai, pasak mitybos specialistės, dietistės Vaidos Kurpienės, yra neįvertintas baltymų šaltinis mūsų virtuvėje. Visgi, lietuviai sojos neretai bijo – vieni galvoja, kad tai nesveikas genetiškai modifikuotas produktas, kiti kalba apie didelius augalinių moteriškų hormonų kiekius sojo...
Praėjusią savaitę Vilniuje praūžęs burgerių festivalis tik dar kartą įrodė, kad lietuviai nebijo išbandyti naujovių ir vis labiau vertina gurmaniškus mėsainius. Tačiau šefai pastebi – populiariausių sąrašo viršuje vis dar puikuojasi klasikinis mėsainis su jautiena. Lietuviai renkasi nuo standartinio...
Ne tik drabužių spintoje, bet ir lėkštėje egzistuoja tam tikros mados. Netradicinis kulinaras Jonas Jonušas, restorano „Untold“ virtuvės idėjinis vadovas ir „Čiop Čiop“ kulinarijos studijos šefas, papasakojo apie tai, kokie maisto produktai ir jų deriniai bus madingi šią vasarą.
Trečiadienio vakarą kulinarijos studijoje „Čiop Čiop Kaunas“ buvo pristatytos naujausios miesto vestuvių tendencijos 2017 metams. Profesionalai išskyrė penkias sėkmingų vestuvių sudedamąsias dalis, tarp kurių: netikėta vieta, gardus maistas, kokybiški gėrimai, šventės dekoras ir pribloškianti nuotak...
Saldūs vanilės ledai su sūria kepta šonine ir saldžiu klevų sirupu. Kažkada valgiau tai San Diege, Kalifornijoje, paprastoje užkandinėje „Dennys“ (kokių pilna Amerika, ir jos niekada neužsidaro, dirba 24 valandas; kažkas yra paklausęs, o tai kodėl jų durys su spynom, ir atsakymo niekas nežinojo, tač...
Sekmadienį visame pasaulyje šurmuliavo „Restoranų diena“, kuri tradiciškai neaplenkė ir Lietuvos! Mūsų šalyje savo vienos dienos restoranus atsidarė net 10 išradingų „restoranininkų“! Visą dieną iki pat vidurnakčio skirtingų stilių ir virtuvių restoranai kvietė užsukti paragauti išradingų virtuvės š...
„Aš visai neblogai padarau daugiasluoksnius sumuštinius iš skrebučio, kiaušinienės ir šoninės. Tai būtų pirmas patiekalas. Antram patiekalui iškepčiau omletą. Desertų šiaip nemėgstu, todėl mano restorane tegul žmonės apsieina be desertų“, – toks būtų garsiausio šalyje maisto įstaigų kritiko Andriaus...
Birželio pirmąją, šeštadienį LNK televizijos eteryje skambės dainos, kurias širdyje nešiojasi kiekvienas suaugęs ir klegės pats nuoširdžiausias juokas. Birželio pirmąją, Tarptautinę vaikų gynimo dieną garsiausi Lietuvos atlikėjai, dalyvavę net septyniuose „Žvaigždžių duetų” sezonuose, scenoje pasiro...
Šeštadienį tiesiogianiame LNK eteryje paaiškėjo, kas tapo muzikinio projekto „Žvaigždžių duetai. Istorija prasideda iš naujo“ nugalėtojais. Dėl auksinio mikrofono finale kovėsi Agneta Gabalytė ir Rosita Čivilytė, Egidijus Sipavičius ir Lina Rastokaitė, Agnė Buškevičiūtė ir Justinas Lapatinskas bei J...
Su savo krikšto dukra E. Zvonkute uždainavusi N. Bunkė: ji visada norėjo su kūma drauge užlipti į sceną (105)
LNK surengtuose neįprastuose „Žvaigždžių duetuose“ žinomi atlikėjai uždainavo su savo atžalomis, anūkais ar krikšto vaikais. Kai kuriems jų scenoje su savo mažaisiais dainininkais teko stovėti pirmąkart. Su savo 5-mete krikšto dukra Elena pirmą kartą uždainavo ir Natalija Bunkė. Jos drauge atliko da...
Antradienio popietę linksmai nusiteikusios dainininkės Katažina Nemyčko bei Oksana Pikul ir jų scenos palydovas Jonas Jonušas leido itin gerai nusiteikę. Vidury dienos jie vaišinosi braškėmis, putojančiu gėrimu, o netrukus visi pasuko į Vilniaus oro uostą.
Kiek lizdų - tiek paukščių, keik šalių – tiek dainų. Tuo galėjome įsitikinti šeštadienio vakarą, kuomet „Žvaigždžių duetuose” skambėjo įvairių šalių geriausios dainos. Nenumaldomai artėjant projekto finalui, poros dieną naktį plušo repeticijų salėje, kad pelnytų kuo daugiau žiūrovų ir komisijos simp...
Kur Neringa Šiaudikytė norėtų praleisti medaus mėnesį? Kur Lina Rastokaitė vos neišmetė iš rankų kameros nuo pamatyto vaizdo? Ne „Žvaigždžių duetų” scenoje ir net ne gimtinėje. Nors sakoma, kad visur gerai, bet namie – geriausia, tačiau “Žvaigždžių duetuose” artėjant įvairių pasaulio šalių dainų vak...