Nealkoholinis alus išgyvena atgimimą – aludarių teigimu, Lietuvoje jo paklausa per pastaruosius kelerius metų augo kartais. Nepaisant stebinančios skonių įvairovės, universalumu nė vienai alaus rūšiai dar nepavyko aplenkti klasikinio lagerio.
Jonas Lingys
6 straipsnių
Pernai Vilniuje įsteigus Taivaniečių atstovybę užsimezgė Lietuvos bei Taivano ekonominiai santykiai.
Pilate alų ant šašlyko? Specialistas amžiams ir visiems laikams atsakė – verta tai daryti ar ne (101)
Ne vienas lietuvis kepdamas šašlyką ant jo užšlaksto alaus tikėdamasis, kad mėsa taps skanesnė, minkštesnė ir puikesnė. Alaus someljė Jonas Lingys paklaustas, kas nutinka mėsai, kai kepant ant jos pilamas alus, atsakė tiesiai šviesiai.
Paaiškino, dėl ko žmonės prie desertų mėgsta kavą: dėl tos pačios priežasties prie jų tiktų ir alus (4)
Geriausiu šiais metais pripažintas virtuvės šefo Martyno Praškevičiaus restoranas „Džiaugsmas“ šį garbingą titulą iškovojo ir Lietuvos gurmanų širdis iškart pavergė nauja savo koncepcija – rinktis lietuviškus ingredientus. Tas pats čia galioja ir vyno kortai – restoranas garsėja lietuvių skoniui neį...
Į Klaipėdą iš sostinės atvykęs vienas žymiausių Lietuvos šefų – Deivydas Praspaliauskas pristatė degustacinę vakarienę. Į „Švyturys Bhouse“ susirinkę 60 svečių per keturias valandas ragavo danų virtuvės šedevrus ir derino prie jų tinkantį alų. Iš viso buvo pagaminta net 600 patiekalų.
Alaus someljė Jonas Lingys atskleidė daug dalykų apie maisto ir alaus derinimo subtilybes, į ką daugelis kartais net nesigilina. Kokį maistą ir alų derinti: kas tinka, o kas – ne.