Dar visai neseniai marinuodami grilio patiekalus naudodavome tik actą, majonezą, pabodusius prieskonius, o prie šašlykų patiekdavome paprasčiausio pomidorų padažo. Tačiau mados keičiasi – dabar marinatams naudojamos įvairios žolelės, uogos, sėklos, skirtingų skonių sirupai ir glajai.
Juozas Kaminskas
6 straipsnių
Šašlykai – jau beveik pamirštas grilio patiekalas. Dabar lietuviai ant grotelių kepa didkepsnius, mėsainius, jūrų gėrybes ir net desertus. Grilio meistrai pasakoja, kad kasmet atsiranda ne tik naujų patiekalų, išpopuliarėja netikėti skonių deriniai, neapsieinama ir be įvairių priemonių naujovių.
Neteisėtu praturtėjimu įtariamas buvęs Kauno klinikų vadovas Juozas Pundzius Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) sumokėjo 27 tūkst. eurų skolą, kurią VMI prašo atgauti per teismą.
Kepti ant grilio irgi yra menas – tai patvirtintų bet kuris, mėgstantis gaminti ant ugnies ar lengvai smilkstančių anglių.
Ilgiausios dienos ir trumpiausios nakties šventė - viena gražiausių ir prasmingiausių švenčių vasarą. Senovės apeigomis ir tradicijomis apipinta Joninių šventė švenčiama ir šiandien: visoje šalyje vyksta įvairūs renginiai, per šią šventę daug laiko praleidžiame gamtoje su draugais.
Ketvirtadienio pavakarę tradicinėje, jau penktą kartą Vilniaus miesto gyventojams ir svečiams surengtoje iškyloje savo piknikų receptais dalijosi smagi kompanija – menininkė Nomeda Marčėnaitė, renginių vedėjas ir organizatorius Giedrius Masalskis, keliautojas, knygos „Pasaulio puodai“ autorius Vytar...