Prienų rajone ūkininkaujantis Jurgis Pažėra, trylika su puse metų garsėjęs kaip sūrių, kuriuos parduodavo Kaune, gamintojas, rytais nebeskuba pas savo 70 karvių. Jos parduotos, o fermose ir cechuose sumontuota įranga pjaustoma.
Jurgis Pažėra
5 straipsnių
Jurgis Pažėra Prienų raj. turi pieno perdirbimo cechą, kuriame iš savo karvių primelžto pieno gamina įvairius produktus ir juos parduoda turguose.
Šalia didžiųjų žemės ūkio ir pieno perdirbimo bendrovių Lietuvoje po saulę savo vietą bando išlaikyti ir smulkieji ūkininkai. Netoli Kauno įsikūręs save tipiniu smulkiuoju ūkininku vadinantis Jurgis Pažėra pastebi, kad miestiečiai atsigręžia į natūralius produktus, todėl išparduoti gaminius problemų...
Lietuvoje toliau mažėja melžiamų karvių, tačiau Estijoje, kurioje pieną perka ir mūsų perdirbėjai, piendavėlių pradėjo daugėti. Kol mes kuriame plėtros strategijas, estai tiesiog gaivina savo ūkį.
63-ejų ūkininką iš Padrečių kaimo kauniečiai pažįsta kaip sūrininką, prie kurio produkcijos nutįsta ilgiausios eilės. Šiandien jų gal ir nebūtų, jei ne Jurgio Pažėros apsukrumas ir gebėjimas pakeisti veiklos kryptį kritus pieno supirkimo kainoms.