Jūros gėrybės

42 straipsnių

Dovilė Jablonskaitė

Pasaulio jūros ir vandenynai susiduria su vis didesne ir sunkiau sprendžiama tarša šiukšlėmis, o tai daro didžiulį poveikį ne tik vandens ekosistemoms, bet gali turėti įtakos ir žmonių sveikatai. Tyrimai rodo, kad 80–85 proc. mikrošiukšlių sudaro plastikas, kurio dalelės aptinkamos įvairiuose organi...

Kornelija Mykolaitytė

Vos 6 tūkst. gyventojų turinčiuose Zarasuose veikia restoranas, kurio neaplenkia svečiai iš visos Lietuvos. Įstaiga pasižymi išskirtine atmosfera – čia negroja muzika, nevyksta trankūs vakarėliai, o patiekalai meniu atsiduria tik atidirbus jų gamybą iki menkiausių niuansų. Nenorinčių įpareigojančios...

Vytautas Budzinauskas

Septynis sankcijų paketus patvirtinusi Europos Sąjunga ir jos partneriai Vakaruose dar turi galimybių spausti Rusiją, bet kai kurie ekspertai ima abejoti, kiek bus ryžto tai daryti energetikos iššūkių apimtoje Europoje. Tuo metu naujausios užsienio studijos rodo, kad sankcijos sudavė triuškinantį sm...

Prasidėjęs grilio sezonas vilioja atvirame ore pasigaminti įvairių skirtingų patiekalų bei garnyrų: sultingą vištieną, šviežias daržoves, jūros gėrybes. Vis dėlto, kad paruoštumėte kuo gardesnius patiekalus, pravartu žinoti ir kelias skirtingų patiekalų gaminimo gudrybes: kaip priderinti tinkamus ma...

Siraphob Thanthong-Knight

Tailando žvejams, tokiems kaip Wisutas Boonnakas, pakakdavo vos vieno kilogramo šviežiai pagautų kalmarų per dieną, kad galėtų išgyventi. Dabar laimikio kaina sumažėjo perpus, ir jis daugiau laiko praleidžia tvarkydamas reikalus savo kaime.

Natūropatinės mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė

Geležis yra mūsų organizmui reikalingas mineralas, kurio itin dažnai gali trūkti moterims, kamuojamoms gausiomis mėnesinėmis ar besilaukiančioms. Taip pat šis mineralas nėra lengvai įsisavinamas iš maisto, tad virškinimo sistemos problemos dažnai gali lemti geležies trūkumą. O jei geležies kiekis kr...

Urtė Mikelevičiūtė

Jūros gėrybės yra nauji kebabai ir kiniečiai. Dar niekada tauta nevalgė tiek austrių ir aštuonkojų, kaip dabar. Čia rimtai. Aišku, labai smagu, kad tokie pokyčiai vyksta visomis prasmėmis: dėl gerėjančio tiekimo mes turime galimybę paragauti vis daugiau ir daugiau kokybiškų produktų, o ir mūsiškai l...