Vos 6 tūkst. gyventojų turinčiuose Zarasuose veikia restoranas, kurio neaplenkia svečiai iš visos Lietuvos. Įstaiga pasižymi išskirtine atmosfera – čia negroja muzika, nevyksta trankūs vakarėliai, o patiekalai meniu atsiduria tik atidirbus jų gamybą iki menkiausių niuansų. Nenorinčių įpareigojančios...
Jūros gėrybės
40 straipsnių
Vienos iš gardžiausių jūros gėrybių – midijos. Ir paruošti jas taip paprasta! Paruoštas midijas patiekite su skrudintu batonu.
JT tikrintojai ketvirtadieni ėmė mėginius žuvų turguje, esančiame netoli Fukušimos branduolinės jėgainės, iš kurios rugpjūtį buvo išleistos nuotekos.
Septynis sankcijų paketus patvirtinusi Europos Sąjunga ir jos partneriai Vakaruose dar turi galimybių spausti Rusiją, bet kai kurie ekspertai ima abejoti, kiek bus ryžto tai daryti energetikos iššūkių apimtoje Europoje. Tuo metu naujausios užsienio studijos rodo, kad sankcijos sudavė triuškinantį sm...
Kai norisi lengvų pietų ar greitai paruošiamos vakarienės – pasigaminkite lašišos. Jeigu tradiciškai paruošta lašiša pabodo, derinkite ją su įmantresniais ingredientais: marinuokite klevų sirupo, sojos padažo padažuose, naudokite įmantresnius prieskonius – šviežią imbierą arba kalendrą.
Prasidėjęs grilio sezonas vilioja atvirame ore pasigaminti įvairių skirtingų patiekalų bei garnyrų: sultingą vištieną, šviežias daržoves, jūros gėrybes. Vis dėlto, kad paruoštumėte kuo gardesnius patiekalus, pravartu žinoti ir kelias skirtingų patiekalų gaminimo gudrybes: kaip priderinti tinkamus ma...
Šio skonio dar neragavote: kaip tinkamai, tačiau nesudėtingai paruošti delikatesu laikomas „Deluxe“ šukutes? (1)
Pirmoji pažintis su jūros gėrybėmis būna pati įsimintiniausia, tačiau norint paragauti įsimintinų skonių, nereikia skubėti į profesionalų restoraną. Pavyzdžiui, vienomis egzotiškiausių jūros gėrybių laikomas šukutes nesunku pasigaminti ir savo namų virtuvėje. Prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi tradici...
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) ir jai pavaldus Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas (NMVRVI) prižiūri bei rūpinasi, kad Lietuvos rinkoje tiekiamas maistas būtų saugus, o vartotojai gautų kuo kokybiškesnę ir sveikesnę produkciją. NMVRVT Maisto rizikos v...
Krevečių valgymo etiketas: kaip jas išlukštenti, kokias įrankiais valgyti ir ką iš jų pasigaminti? (10)
Krevetės – labai universali jūros gėrybė. Patiekalus su krevetėmis gaminti nesudėtinga, vis dėlto kelias pagrindines taisykles, kaip tinkamai jas valgyti ar išlukštenti prieš gaminant, žinoti reikėtų.
Šiandien, birželio 18-ąją pasaulyje minima tarptautinė sušių diena. Nacionalinis Japonijos patiekalas išpopuliarėjo visame pasaulyje, nors kadaise buvo laikomas prastuomenės maistu. Iš ryžių, šviežios žuvies ir kitų įvairių ingredientų gaminamo patiekalo mėgėjų gretos pastaraisiais metais auga ir Li...
Dingusi uoslė ir skonis – ne tik koronaviruso požymis: gydytoja įspėjo, ką iš tiesų tai gali reikšti (81)
Dažnos peršalimo ligos, sausi plaukai ir oda, padidėjęs spuoguotumas ir baltos dėmelės ant nagų – visa tai gali reikšti, kad jums trūksta cinko. Esant cinko trūkumui, negyja žaizdos, dažnai sergama, o vyrams dėl to sutrinka testosterono balansas ir spermos gamyba. Skaičiuojama, kad cinko trūksta maž...
Neseniai valdžios pareigūnai pranešė, kad Pietų Kinijoje esančiame Šendženo mieste ištyrus iš Brazilijos atkeliavusių šaldytų vištų sparnelių mėginį ant paviršiaus rastas koronavirusas. Tai naujausias iš keleto pranešimų apie COVID-19 infekciją sukeliančiu patogenu užkrėstus importuotus maisto produ...
Tailando žvejams, tokiems kaip Wisutas Boonnakas, pakakdavo vos vieno kilogramo šviežiai pagautų kalmarų per dieną, kad galėtų išgyventi. Dabar laimikio kaina sumažėjo perpus, ir jis daugiau laiko praleidžia tvarkydamas reikalus savo kaime.
6 produktai, kuriuos kur kas dažniau turėtų valgyti moterys: dings dažnai varginantys simptomai (10)
Geležis yra mūsų organizmui reikalingas mineralas, kurio itin dažnai gali trūkti moterims, kamuojamoms gausiomis mėnesinėmis ar besilaukiančioms. Taip pat šis mineralas nėra lengvai įsisavinamas iš maisto, tad virškinimo sistemos problemos dažnai gali lemti geležies trūkumą. O jei geležies kiekis kr...
Austrės šiandien yra prabangos, stiliaus ir gerovės simbolis ir saikingai vartojamas subtilus užkandis. Tačiau taip buvo ne visuomet.
Geriausias jausmas, valgant Lietuvoje, būna tada, kai pasijunti esąs ne Lietuvoje, o kur nors kitur. Geriausia būna, kai pasijunti šalyje, kurioje mylimas ir vertinamas maistas.
Jūros gėrybės yra nauji kebabai ir kiniečiai. Dar niekada tauta nevalgė tiek austrių ir aštuonkojų, kaip dabar. Čia rimtai. Aišku, labai smagu, kad tokie pokyčiai vyksta visomis prasmėmis: dėl gerėjančio tiekimo mes turime galimybę paragauti vis daugiau ir daugiau kokybiškų produktų, o ir mūsiškai l...
Šių metų sausį paskelbti tyrimai atskleidė, jog žuvų populiacija vandenynuose mažėja, nes pastarieji šyla. Dėl šios priežasties milijonams žmonių visame pasaulyje kyla grėsmė prarasti pagrindinį maisto ir pajamų šaltinį.
Kadangi šviežios jūros gėrybės Lietuvoje jau senokai nebėra retenybė, jomis pasimėgauti galima ir be didesnės, svarbesnės progos ar šventės. Pavyzdžiui, net ir paprastą šeštadienio vakarą, kai po ilgos darbo savaitės norisi ramiai ir jaukiai pabūti namuose ir neskubant mėgautis romantiška vėlyva vak...