jūros kopūstai

9 straipsnių

Jūros kopūstai, arba laminarija ( lot. Phaeophyceae), – rudieji jūros dumbliai. Jie džiovinami saulėje, vytinami, sūdomi arba valgomi švieži.

Ieva Vaiginytė

Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Jūros kopūstai, jūros dumbliai, jūržolė, laminarija – bet kuriuo atveju galvoje yra turimas tas pats augalas. Nuo senų senovės tai augalas, užtikrinantis sveikatą ir ilgaamžiškumą. Nors pasirinkimas Lietuvos parduotuvėse ne toks, koks yra Tolimuosiuose Rytuose, tači...

Ne vienas yra girdėjęs apie „stebuklingai“ gydančias priemones, kurias galima pasitelkti nesuspėjus nubėgti į vaistinę. Neva tuomet pakanka atverti virtuvinės spintelės duris ir ten ieškoti priemonių būklei pagerinti. Deja, kartais iš lūpų į lūpas skambantys pasakojimai apie tokius „vaistus“ tebūna ...