jūros kopūstai
9 straipsnių
Jūros kopūstai, arba laminarija ( lot. Phaeophyceae), – rudieji jūros dumbliai. Jie džiovinami saulėje, vytinami, sūdomi arba valgomi švieži.
Vieni iš vertingiausių maistinių augalų yra nuo seno žinomi jūros kopūstai, arba dar kitaip vadinami jūros dumbliai. Juos drąsiai galima priskirti prie naudingiausių sveikatos šaltinių, mat jūros kopūstų sudėtyje esančios maistinės savybės yra itin reikalingos mūsų organizmui.
Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Jūros kopūstai, jūros dumbliai, jūržolė, laminarija – bet kuriuo atveju galvoje yra turimas tas pats augalas. Nuo senų senovės tai augalas, užtikrinantis sveikatą ir ilgaamžiškumą. Nors pasirinkimas Lietuvos parduotuvėse ne toks, koks yra Tolimuosiuose Rytuose, tači...
Rudi, slidūs ir kvepia jūra... Žinoma, kalba eina apie jūros kopūstus, dar vadinamus jūros dumbliais! Šis nuostabus vandens augalas – sveikatos šaltinis, o su specifiniu jų kvapu gali susidoroti bet kuri šeimininkė.
Dažnam tautiečiui jūrų dumbliai – egzotiškas ir neįprastas maistas. Bet į lietuvių virtuvę jie pamažu skverbiasi su sušių valgymo kultūra. Specialistai tikina, kad tie, kas pamėgs šį produktą, neprašaus pro šalį.
Ne vienas yra girdėjęs apie „stebuklingai“ gydančias priemones, kurias galima pasitelkti nesuspėjus nubėgti į vaistinę. Neva tuomet pakanka atverti virtuvinės spintelės duris ir ten ieškoti priemonių būklei pagerinti. Deja, kartais iš lūpų į lūpas skambantys pasakojimai apie tokius „vaistus“ tebūna ...
Rudi, slidūs ir kvepia jūra... Žinoma, kalba eina apie jūros kopūstus, dar vadinamus jūros dumbliais! Šis nuostabus vandens augalas – sveikatos šaltinis, o su specifiniu jų kvapu gali susidoroti bet kuri šeimininkė.