Receptų iškyloms niekada nebus per daug, tad virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi kalafiorų iešmeliais. Šis patiekalas ypač patiks tiems, kas dėl kažkokių priežasčių nenori ar negali valgyti mėsos. Traškių kalafiorų iešmelis su gardžiu sūriu tikrai paįvairins stalą.
kalafioras
26 straipsnių
Žiedinis kopūstas arba kalafioras (lot. Brassica oleracea var. botrytis) – bastutinių (Brassicaceae) šeimai priklausanti daržovė. Augalas vienmetis. Stiebas trumpas, su žemai susitelkusiais lapais. Žiedynas šakotas. Žiedkočiai, kaip ir viršutiniai lapai, sustorėję, mėsingi, su žiedais sudaro sultingą, kompaktišką galvutę.
Kalafioro kepsnys – ne tik žaliavalgiams. Šio patiekalo verta paragauti kiekvienam, norinčiam paįvairinti savo valgiaraštį. Nuostabiai skanus kalafioro kepsnys patiks ir svečiams.
Maisto prekių kainos Lietuvoje ne tik piktina dalį gyventojų, bet kartais sukelia nuostabą. Vienas „Delfi‟ skaitytojas Vilniuje sunkiai galėjo patikėti, išvydęs paprikų kainą – beveik 7 eurų už kilogramą. Užuot piktinęsis vyras bandė racionaliai paaiškinti padėtį, svarstė, galbūt kaltas elementarus ...
Izraelio virtuvė pradėjo formuotis XX a. viduryje, atkūrus Izraelio valstybę. Jos formavimuisi didelę įtaką turėjo žydų ir Artimųjų Rytų virtuvės. Izraelio virtuvė yra kelių ar net keliolikos virtuvių mišinys, kuris susiformavo kuriantis valstybei bei dėl iš viso pasaulio grįžusių izraeliečių. Kiekv...
Šiam patiekalui tereikia tiek mažai ingredientų, šiek tiek prieskonių ir aromatingas troškinys paruoštas. Svarbiausia, kad jį galima valgyti kaip tik patinka – vieną, su mėsos, žuvies patiekalais, su ryžiais ar salotomis. Kitaip tariant, tiks prie visko.
Nemėgstate žiedinio kopūsto (kalafioro)? O gal nesugalvojate, kaip prie jo pripratinti šeimos narius? Ne bėda! Skonių kolekcionierius Alfas siūlo patiekalą, kurį norėsite gaminti ne tik vegetariškomis dienomis. 1 nedidelio žiedinio kopūsto 1 šaukštelio saldžios raudonosios paprikos miltelių 1 šaukšt...
Reikės: 1 kiaušinio 300 g maltos vištienos 300 g žalio žiedynais išskaidyto kalafioro Ryšelio krapų ½ svogūno 1 skiltelės česnako Žiupsnelio prieskoninių žolelių mišinio 1 šaukšto majonezo 2 šaukštų kukurūzų miltų Žiupsnelio druskos
Kalafioro ir varškės sūrio kotletai ne tik atrodo labai dailiai, bet ir skoniu beveik pralenkia įprastus mėsos kotletus. Kalafioro kotletus ypatingais padaro specialus kiaušinių ir miltų plakinys, kuriuo padengti kotletai iškepa purūs ir minkštučiai. Gaminant patiekalus su kalafioru visada reikia ko...
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Šiame patiekale draugiškai susijungia kalafioro salstelėjimas ir lengvas raudonųjų paprikų aštrumas. Išmokus gaminti Romanesco padažą, jį galima naudoti prie žuvies patiekalų, nes būtent tam šis padažas ir buvo sukurtas Katalonijos žvejų.
Viskas tikrai įmanoma. Vietoje miltų picos padui naudojamas kalafioras. Patikėkite – kalafioras tikrai nenuvils ir pica bus labai gardi. O kad pica būtų tikrai sveika (tiek, kiek pica gali būti sveika), nededame jokių dešrų, renkamės tik daržoves arba virtą vištieną.
Šis daržovių troškinys nuostabiai kvapnus. Visi ingredientai nepaprastai gerai dera tarpusavyje, o ypatingos tekstūros padažui suteikia anakardžių riešutai.
Praėjo lygiai metai nuo to, kai socialiniuose tinkluose buvo paviešinta nuotrauka su „Maxima“ parduotuvės kasos čekiu, kur užfiksuotas 3,49 euro kainavęs kalafioras.
Užsienyje gyvenantis lietuviai ir toliau noriai rodo, kiek svetur kainuoja Lietuvoje aukštų kainų simboliu tapę žiediniai kopūstai. Juokais prabangos preke šalyje vadintai daržovei užsienyje toks apibūdinimas tiktų ne visur – lietuvių pamėgtoje Airijoje jį galimi nusipirkti daug pigiau.
Iniciatyvūs jaunuoliai sugalvojo ūkininkavimo iniciatyvą „CoolŪkis“, kuria siekia leisti miesto žmonėms išmokti daržininkystės ir tiems, kurie turi žemės, suteikti galimybę pasidalinti ja ir savo žiniomis. Prie iniciatyvos jau prisijungė apie penkiasdešimt vilniečių, kurie purens daržus aplink miest...
Kalafioro „skandalo“ įkarštis: prekybininkų ir daržovių augintojų atstovų atsakymų vaizdo įrašas (26)
DELFI konferencijoje apie kainas kalbėjo Lietuvos prekybininkų asociacijos vykdantysis direktorius Laurynas Vilimas ir Lietuvos daržovių augintojų asociacijos prezidentas Martynas Laukaitis. Juos kalbino verslo skyriaus vadovė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.
Žiediniai kopūstai – vienos iš vertingiausių daržovių. Jų patartina valgyti mažiausiai 2–3 kartus per savaitę. Juose gausu vitamino C, virškinimui naudingos ląstelienos ir antioksidantų.
Niekam ne paslaptis – nuo praėjusios savaitės lietuviai tapo tikrais kalafiorų „medžiotojais“! Po to, kai socialiniuose tinkluose vis daugiau žmonių pradėjo piktintis kainomis parduotuvėse, o šio pasipiktinimo simboliu tapo kalafioras, kainavęs 3,49 euro, pirkėjai pradėjo fiksuoti, kiek ši daržovė k...