Bulvytės su pagardais – puikus vasariškas patiekalas. Tiek namuose, tiek iškyloje bulvytes ir gaivias daržovių salotas pagaminsite greitai ir lengvai. Bulvytes su pagardais patiekite iškart, kai paruošite.
Kalendra
44 straipsnių
Blakinė kalendra (lot. Coriandrum sativum, angl. Coriander, Cilantro, vok. Echter Koriander) – salierinių (Apiaceae) šeimos, kalendros (Coriandrum) genties vienintelė rūšis.
Pikantiška ir labai gardi tom yum sriuba. Kas bandė, tikrai norės kartoti. Dar puikiau, kad pagal šį receptą galima bet kada namuose pasigaminti tom yum sriubos.
Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi dar nematyto sumuštinio receptu. Čia puikiai dera pupelės, skrudinta šoninė ir maskarponės kremas. Sumuštinis ne tik sotus – jis labai gardus!
Šiais sumuštinių receptais labiausiai apsidžiaugs tie, kas laukia svečių, rengia vakarėlį ar ruošiasi ilgesniam pasisėdėjimui su artimaisiais. Net trijų rūšių sumuštinius pagaminsite itin greitai ir paprastai. Patiekite sumuštinius iškart, kai pagaminsite.
Varške įdaryta saldžioji bulvė – labai lengvas receptas. O reikės vos 5 ingredientų. Įdarytas bulves valgykite šiltas.
Aštrios bandelės – labai lengvas receptas. Tai puikus užkandis aštrumo mėgėjams. Aštrias bandeles patiekite dar šiltas.
Įsileiskite į namus kitų šalių virtuvę – paruoškite vištieną kinietiškai. Tik iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad tai – sudėtinga. Išbandykite ir įsitikinsite, kaip paprasta. Papuoškite vištieną kinietiškai kalendrų lapeliais.
Pupeles su žolelių aliejumi galite valgyti viena, galite patiekti prie kepto kiaušinio ar kaip garnyrą prie mėsos patiekalo. Pupeles su žolelių aliejumi patiekite dar šiltas.
Vištienos krūtinėlė su persikų ir agurkų salsa – ir kepsnys, ir garnyras. Sotus, bet ne per sunkus patiekalas su gaiviomis daržovėmis. Vištienos krūtinėlę su persikų ir agurkų salsa apibarstykite aitriųjų paprikų dribsniais.
Atidarius grilio sezoną ieškoma naujų receptų, tad aštrūs krevečių iešmeliai labai tiks. Marinuokite apie 15 minučių. Iškeptus aštrius krevečių iešmelius apšlakstykite likusiu marinatu.
Laukia išskirtiniai pietūs, jei jiems ruošiate antienos kulšeles. Kepimas užtruks, tačiau patiekalas to vertas. Iškeptas antienos kulšeles sudėkite į lėkštę ir papuoškite kalendros šakelėmis.
Pasiilgusiems egzotiško skonio – azijietiška kiauliena su daržovėmis. Pikantiškas skonis tikrai jūsų nenuvils. Azijietišką kiaulieną su daržovėmis lėkštėje puoškite kalendrų šakelėmis.
Pomidorų salsa su ananasais – puikus užkandis prie mėsos patiekalų. Greitai pagaminamas ir labai gardus. Pomidorų salsą su ananasais pagardinkite alyvuogių aliejumi, žaliųjų citrinų sultimis, druska ir pipirais.
Mangų ir kopūstų salotos tokios gardžios, kad tinka jas valgyti ir vienas. Tačiau derės ir prie švelnios mėsos ar žuvies patiekalo. Mangų ir kopūstų salotos – tikras vitaminų kokteilis!
Sulaukus netikėtų svečių ar norint greito, bet skanaus patiekalo – takai su vištiena. Šiltas patiekalas, kurį pagaminsite per 15 minučių. Takai skanūs ir atvėėsę.
Į žiemos pabaigą dažnam trūksta vitaminų, tad čia jums pagelbės azijietiškos morkų ir salierų salotos. Gurmaniškos salotos džiugina akis, o dar labiau – skonio receptorius. Paruošę azijietiškas morkų ir salierų salotas leiskite joms 10 minučių pasimarinuoti.
Jei pusryčiams pasigaminsite juodos duonos skrebutį su avokadu, mėgausitės ne tik sočiu, bet ir sveiku patiekalu. Tai ir itin skanus valgis. Juodos duonos skrebutį su avokadu patiekite uždėję ant viršaus smulkintos paprikos ir citrinos skiltelę.
Pasiilgusiems pikantiško skonio užkandžių rekomenduojame pasiruošti aštrių agurkų. Marinuosite vos 20 minučių. O aštrių agurkų skonis – nepakartojamas.
Naminių prieskonių auginimas – lengvas būdas užsitikrinti prieskonių šviežumą ir kokybę, sutaupyti bei prisidėti prie gamtos išsaugojimo ir netgi papuošti namus.
Gvakamolė – dar XVI amžiuje atsiradęs meksikietiškas avokadų pagardas. Tai labai sveikas padažas, kuris turtingas daugiau nei 20 mineralų bei vitaminų. Valgykite gvakamolę su daržovėmis ar duona.