karamelė

19 straipsnių

Karamelė (pranc. caramel, nuo lot. cannamella, 'cukranendrė') – konditerinis gaminys ar tokio gaminio sudėtinė dalis, gaunama kaitinant cukrų arba verdant cukraus tirpalą su krakmolo patoka ar invertiniu sirupu.

Mangų ir karamelės pyrago skonių derme nustebinsite savo draugus ir artimuosius. Metodas Tarte Tatin kilęs iš Prancūzijos, kai tortas kepamas aukštyn kojom. Klasikiniai variantai yra su kriaušėmis ar obuoliais, šis labiau egzotiškas – mangų ir karamelės pyragas.

Po šios laidos jums daugiau niekada nebereikės eiti į parduotuvę pirkti karamelinio padažo, nes jį labai lengvai pasigaminsite tiesiog namuose. Kulinarinio žurnalo VERDU IR KEPU vyr. redaktorė Elžbieta ir skonių ieškotojas Alfas šioje laidoje atskleis visas naminės karamelės gaminimo paslaptis! Pasi...

Jei manote, kad skanius karamelinius ledus pasigaminti namuose yra sudėtinga ir reikia daug pastangų – tikrai klystate. Tereikia 3 ingredientų, truputį kantrybės ir galite mėgautis savo pasigamintais nuostabaus skonio ledais! Jeigu ledais vaišinsite draugus, jie tikrai neatskirs, ar ledai pirkti par...

Kad širdies ir kraujagyslių sistema dar daugelį metų nekeltų rūpesčių, reikia stengtis, kad tam tikri produktai nepatektų nei į pirkinių krepšelį, nei ant pietų stalo. Jei visiškai jų išvengti nepavyksta, bent nepiktnaudžiauti tikrai įmanoma.

Jei prie rytinio kavos puodelio palepinate save rankų darbo keksiuku, o savaitgalio pusryčių neįsivaizduojate be šviežiai skrudinto beigelio su naminiu riešutų sviestu ar karamele – greičiausiai būsite girdėję ir „Tie Kepėjai“ vardą, o linkėjimą „Skanaus!“, tikėtina, būsite išgirdę iš pačios skonio ...