Egzotiškai kvepianti moliūgų sriuba ne tik kvapais nustebins visus ragautojus, bet padės nuo peršalimo šį permainingą laikotarpį. Moliūgų sriubą laikykite šaldytuve iki 4 parų.
karis
92 straipsnių
Saldžiųjų bulvių sriuba? Turbūt neteko apie tokią girdėti. Jei neteko, tai metas išbandyti – maistinga ir greitai paruošiama veganiška sriuba.
Neįprasti, pikantiški, nepaprastai skanūs moliūgų sklindžiai, kuriuos visai nesudėtinga paruošti. Kepkit, kol įgaus auksinę spalvą. Patiekite sklindžius šiltus su augaline grietine arba augaliniu jogurtu.
Jeigu ieškote naujo skonio, išbandykite keptų kalafiorų sriubą. Tai labai greitai pagaminamas patiekalas, puikiai tiksiantis pietums ar vakariene. Beje, kalafiorų sriubos su kariu ne tik spalva fantastiška, skonis – irgi.
Kuskusas su vaisiais – dienos pradžiai skirtas patiekalas, kuriame puikiai subalansuotas sūru-saldu skonis.
Ši moliūgų sriuba su švelniu kokoso prieskoniu puikiai šildo. Iš visų virtų moliūgo sriubų ši kol kas patiko labiausiai.
Kad Naujųjų Metų šventė būtų ypatinga, Ali Gadžijevas siūlo pasigaminti jo šeimoje labai mėgiamas ir nepaprastai gardžias midijas su kario padažu. Tai yra prancūziškas patiekalas su azijietišku prieskoniu, kurio kvapas sukvies visą šeimą prie stalo.
Dažnai girdime, kad reikia valgyti daugiau daržovių, bet kaip tą padaryti ir kiek „daugiau“ yra pakankamai? Viena augalinio maisto diena per savaitę – galimas atsakymas.
Kalafiorų ryžiai puikiai tiks prie mėsos, paukštienos ar žuvies patiekalų. Dera su salotomis ir įvairiomis daržovėmis.
Daržovių kariai labai gerai patinka visiems, kartais gal nereikia net sakyti, kad tai veganiškas patiekalas, nes prisiekusiems mėsavalgiams gali būti neskanu iš principo. Man tokios vakarienės ar pietūs geriausios tada, kai prasideda vasara ir nesinori skrandžio užkišti sunkiu maistu. Kai itin karšt...
Geltonieji žirniai daugelio virtuvėje yra gerokai primirštas produktas. Nors žirniai yra labai naudingi organizmui ir turtingi įvairiomis medžiagomis, daugelio meniu jie retai aptinkami. Bent jau aš retokai prisimenu, kad spintelėje turiu žirnių, nes didžiausia dilema juos išsitraukus – ką gi iš tų ...
Žodis „karis“ kilo iš tamilų kalbos žodžio „kari“, kuris reiškia pikantiškas padažas, arba žodžio „kaari“, reiškiančio garnyrą. Ši sriuba sušildys jus lietingą rudens dieną. Net neabejojame, kad kartą pabandę gaminsite šią sriubą ir ateityje!
Jau nustatyta, kad druska nėra tokia kenksminga, kaip manyta anksčiau, ir vis tik žmonės jos vartoja per daug. O valgant per daug druskos gresia tinimas, skysčių kaupimasis, galiausiai – padidėjęs kraujospūdis. Laimė, yra daugybė įdomesnių būdų paskaninti valgius.
Spalvos jūsų lėkštėje neturėtų išnykti su šiltuoju sezonu. Šį kartą žalia šviesa dega žaliesiems žirneliams. Nuo naudingų medžiagų tiesiog plyštanti daržovė su kiekvienu kąsniu jus pavaišins vitaminų, mineralų, baltymų ir skaidulų kokteiliu. Rytų virtuvės įkvėptas patiekalas atskleis jūsų mėgstamus ...
Pats laikas paskanauti naujojo derliaus bulvių. Šį kartą siūlome išbandyti kiek netradicinį pasirinkimą – bulvių karį. Joms kompaniją puode palaikys žalieji žirneliai, kurie kartu šiam indiškam patiekalui suteiks lietuvišką skonį.
Jei sukinėtis virtuvėje – jums tikras malonumas, šis receptas jums tikrai patiks. Jamie Oliveris žingsnis po žingsnio moko, kaip pagaminti nuostabų tailandietišką vištienos karį.
Tai eksperimentinis receptas, kuriame sujungiau karį ir triušieną. Ir tikrai labai pavykęs! Taigi ilgojo savaitgalio šeimos pietums tai tikrai gali tapti tinkamiausiu pasirinkimu.
Skonių fontanai viename patiekale – saldžios krevetės su šviežiais kukurūzais deginančiame kokosų ir kario padaže vos per 30 minučių. O jeigu ant palangės auginate šviežius žalumynus – mėtas, bazilikus ar kalendras – pats metas jais pasinaudoti!
Švelnaus skonio ir aromato kokosų pienas yra itin universalus ingredientas, tinkantis gaminant pačius įvairiausius patiekalus – tiek sriubas, mėsiškus patiekalus, tiek desertus.