Moliūgai – ne tik skanūs, bet ir naudingi sveikatai. Ruduo – moliūgų sezonas. Tad gaminkite įvairius moliūgų patiekalus, gardžiuokitės ir aprūpinkite organizmą daugeliu maistingų medžiagų.
karotenoidai
6 straipsnių
Sandrija Čapkauskienė įvardijo bulvių naudą, didžiausią klaidą valgant cepelinus ir kodėl negalima bulvių užsigerti kefyru (101)
Bulvė – mėgstamiausia lietuvių daržovė. Virtos, keptos bulvės, bulviniai blynai, kugeliai, cepelinai – gardžiausi patiekalai, kuriuos mėgsta daugelis. Kuo bulvės naudingos mūsų sveikatai? Kaip geriausia apdoroti bulves? Nuo kokių negalavimų jos gali padėti? Apie tai – biomedicinos mokslų daktarė, LS...
Cukinijos – tai vasarinių moliūgų Cucurbitaceae (cucurbita-pepo) augalų šeimos atstovės (kartu su melionais, agurkais ir „spaghetti“ moliūgais). Spalva varijuoja nuo tamsiai iki šviesiai žalios. Įdomu tai, kad kulinarijoje cukinija laikoma daržove, nors botaniškai tai yra vaisius.
Nors moliūgų kilmė nėra susijusi su Lietuva – į Europą iš Pietų Amerikos jie atvyko tik XVI a. – šiuos gražuolius mūsų tautiečiai augina ir mėgsta jau daugybę metų. Kiekvieną rudenį, pasirodžius naujam derliui, ryškiaspalviai moliūgai tampa pagrindiniu daugelio sezoninės virtuvės patiekalų akcentu. ...
Daugelis vasarą valgome vyšnias, bet nenutuokiame apie jų poveikį mūsų organizmui. Ar žinojote, kad šios lietuviškos uogos turi įtakos ir mūsų miegui? Ir ar žinote, kurios vyšnios naudingesnės – saldžios ar rūgščios? Apie vyšnių naudą, DELFI Maistas skaitytojams pakomentavo biomedicinos mokslų dakta...
Bananas yra vienas iš populiariausių maisto produktų pasaulyje po kavos, cukraus, kakavos ir grūdų, o taip pat, vienas iš populiariausių vaisių po vynuogių, citrusinių vaisių bei obuolių. Vis dažniau išgirstu klausimą – kuo bananas yra naudingas?