Kartu su Kalėdų eglės įžiebimu Vilniaus Katedros aikštėje prasidėjo ir šventinė mugė. Čia smaližiai ateina skanėsto nusipirkti, kiti apžiūrinėja šventinius papuošimus ar Kaziuko mugę primenančius gaminius. Visgi, nemažai žmonių į kalėdinę mugę ateina kone žiemos tradicija tapusio gėrimo – karšto vyn...
Karštas vynas
6 straipsnių
750 ml nealkoholinio raudonojo vyno 200 ml aviečių tyrės 1 šaukštelio gvazdikėlių 1 muskato riešuto 1 šaukštelio kvapiųjų pipirų 1–2 šaukštų auksaspalvio cukraus sirupo 50 g mėtinių ledinukų Kelių šakelių mėtų 1. Į storų sienų puodą sudėkite aviečių tyrę, suberkite prieskonius ir ledinukus, supilkit...
750 ml nealkoholinio imbierinio vyno 500 ml obuolių sulčių 1 apelsino 1 cinamono lazdelės 1 šaukšto kadagių uogų 1 šaukšto medaus Rozmarino šakelės 1. Į storų sienų puodą supilkite imbierinį vyną, obuolių sultis. Perlaužkite cinamono lazdelę ir sumeskite į puodą. Išspauskite apelsino sultis, likusia...
Šventinę nuotaiką mieste kuria ir tradicinės kalėdinės mugės. Jose galima rasti dovanų artimiesiems, nusipirkti puošmenų namams, šventinių kepinių ir kitokių tradicinių skanumynų. Nesušalti padeda karštas vynas ir skrudinti migdolai.
Jei Kalėdų senelio gimtinė - Laplandija, tai Kalėdų sostine pelnytai gali būti vadinamas Frankfurtas. Bent jau nuo lapkričio pabaigos, kai Europos centrinio banko apylinkėse, modernių dangoraižių papėdėse sutviska šešių šimtų metų tradicijas skaičiuojanti kalėdinė mugė.
Kiek įspūdžių galima maksimaliai patirti per vieną naktį naujai atrastame mieste? Dažnai, bijodami, kad tokių įspūdžių net didžiausias gyvenimiška energija trykštantis miestas per tokį trumpą laiką tikrai nesuteiks pernelyg daug, atsidedame jo ištyrinėjimui šiek tiek daugiau laiko. Blogiausiu atveju...