Siūlome pasigaminti sveikesnę naminę kebabo versiją. Vietoje neaiškios kilmės mėsos dedame sultingą, minkštutėlę ir skonio pilną vištieną. Vietoje kopūsto – gardžios salotos, pomidorai, marinuoti agurkai. Vietoje riebaus majonezo padažo – česnaku ir krapais gardintas graikiškas jogurtas.
kebabas
24 straipsnių
Gal prisimenate, kad tolimais 2015 metais, kai tik pradėjau publikuoti „Laukinių Žąsų“ maisto apžvalgas portale Delfi, pirmoji mano apžvalga buvo iš Garliavos kebabinės? Tąsyk apžvalga buvo rezonansinė, ir ne tik todėl, kad esu siejamas labiau su prabangių ir labai prabangių vietų vizitais, kur einu...
Atsikandęs nusipirkto kebabo nustėro: jei jis būtų tekęs vaikui, pasekmės galėjo būti tragiškos (16)
Į redakciją kreipęsis vyras norėjo papasakoti, kokį nemalonumą patyrė vienoje sostinės kebabinėje įsigijęs kebabą. Apie tai, kas būtų nutikę, jei šis maistas būtų patekęs vaikui, vyrui baisu ir pagalvoti.
Būna maistas, kuris visiems praneša, kad gyvenimas pavyko. Kaip brangus laikrodis ant rankos, arba automobilis. Arba būna toks, iš kurio galima spėti, kad gyvenate negudraudamas.
Pats sveikiausias kebabas – tas, kuris gamintas namuose. Ingredientus įdarui galima parinkti pagal tai, ko turite šaldytuve, svarbu, kad būtų daržovių. O kuo jų daugiau, tuo skaniau. Kebabai – puikus pasirinkimas neturint laiko ilgai sukinėtis virtuvėje.
61-ąsias pirmojo žmogaus pakilimo į kosmosą metines Turkijos Adanos mieste esančio restorano savininkas ir kebabų mylėtojai nusprendė paminėti šeštadienį, balandžio 9-ąją, į kosmosą iškeldami kebabą. Restorano savininkas Yasaras Aydinas ir maža vietos verslininkų grupė ant ekstremalias sąlygas aukšt...
61-ąsias pirmojo žmogaus pakilimo į kosmosą metines Turkijos Adanos mieste esančio restorano savininkas ir kebabų mylėtojai nusprendė paminėti šeštadienį, balandžio 9-ąją, į kosmosą iškeldami kebabą. Restorano savininkas Yasaras Aydinas ir maža vietos verslininkų grupė ant ekstremalias sąlygas aukšt...
Skaniausio kebabo receptas, kuriuo nustebinsite net išrankiausius svečius: nuo stalo dings akimirksniu (25)
„Šiandien pasidariau ir galiu pasakyti, kad tai buvo vienas geresnių, jei ne geriausias, kebabas, kokį esu pagaminęs“, – sakė grilio entuziastas ir didžiausios Baltijos šalyje feisbuko grilio grupės „Lithuania grilling & smoking” įkūrėjas Tomas Petryla.
Greitasis maistas namuose: kaip paruošti sultingiausią mėsainį, dešrainį ir kebabą, kuriam niekas neatsispirs? (2)
Reikia sutikti, kad retas kuris gali atsispirti sultingam mėsainiui, turkiškam kebabui ar dešrainiui. Kepta kvapni mėsa, švelnus padažas ir minkšta bandelė ar lavašas kartais yra tai, kas dieną gali padaryti dar geresnę. Ypač jei šie greito maisto patiekalai padaryti be priekaištų ir su meile. Kad b...
Nors šašlykas yra populiariausias lietuvių kepsninėje kepamas patiekalas, kitų šalių virtuvės grilio pasididžiavimai po truputį irgi atranda vietą.
Kartais būna taip, kad žmonės dirba visai ne tai, kas jiems geriausiai gaunasi. Yra Seimo nariai ir Vyriausybės atstovai, kuriems reikėtų būti pramogų versle ir linksminti žmones. Yra aktorės, kurioms geriau reikėtų dirbti elektrikėmis, nes gerai lemputes sukioja. Yra tie, kas aiškina, kad pas mus l...
Žiūrovų prašymu kulinarijos virtuozas Alfas šiandien demonstruoja, kaip namų sąlygomis pasigaminti skaniausią vištienos kebabą lavaše su net dviem skirtingais padažais ir daug traškių daržovių. O geroji dalis yra ta, kad prie šio patiekalo gamybos gali prisidėti visa šeima! Žiūrim. Reikės: 800 g nuk...
Šventės prasidėjo ir visi sukti galvas pradėjo – ką skanaus pavalgyti, kaip nustebinti artimuosius ir svečius dar nematytomis įdomybėmis, juk Kalėdos – stebuklų metas!
„Žiurkikių“ kebabais prekiaujantis verslininkas: nėra ko piktintis, pavadinimas – žmonos garbei (192)
„Žiurkikių“ kebabas. Tokį maisto patiekalą galite nusipirkti dviejose Molėtuose įsikūrusiose kebabinėse. O jeigu „žiurkikių“ kebabo nesinorės – galima bus pasirinkti „manekenių“ ar „vyrišką“ kebabą.
Maitinimo įstaigas Lietuvoje ėmė steigti net ir vietiniai šoumenai. Humoristas, televizijos laidų ir renginių vedėjas Mantas Katleris atidarė kebabų restoraną Vilniaus centre ir tikisi, kad čia žmonės plūs vienas po kito.
Tikras turkiškas kebabas gerokai skiriasi nuo tų, kokius esame įpratę valgyti Lietuvoje. Turkų virtuvės šefai pasakoja, kad Turkijoje kebabai nevalgomi nei su pomidorų padažu, nei su kopūstais.
Ar galite patikėti, kad egzistuoja toks kebabų kioskas, prie kurio žmonių eilės stovi po kelias valandas? Ir kebabai ten visai ne paauksuoti... Tačiau kalbama, kad jie ten skaniausi pasaulyje.
Europos Parlamentas gali vetuoti Europos Komisijos siūlymą leisti kebabų mėsoje naudoti fosfatų dėl su sveikata susijusių nuogąstavimų.
Viena Velso užkandinė pirkėjams siūlo klasikinę picą „Calzone“ su netikėtu įdaru – keliais mėsainių maltiniais ir įspūdinga kebabų mėsos porcija.
Jei atostogaudami Turkijoje valgysite tik planą „viskas įskaičiuota“ siūlančių viešbučių restoranuose, toli gražu nepažinsite tikrosios šios šalies virtuvės. Turkijos virtuvė yra tokia plati, kad keliaudami galite ir nesuspėti paragauti ir pačių svarbiausių patiekalų. Stambule ketverius metus gyvena...