„Kaip skanu, tobulos, minkštos, traškios, purios, tokių dar niekada nevalgiau, jos fantastinės, būtinai dar sugrįšime, man jos kažką primena“, – štai tokie panevėžiečių komplimentai skamba spurgų kepėjui Gediminui.
kepėjas
9 straipsnių
Jolanta Jurkuvėnienė iš Vidutinės kaimo, esančio šalia Švenčionių, savęs kepėja neįsivaizdavo. „Niekada nedraugavau su tešla“, – sako ji.
Prienų rajone įsikūrusi duonos ir konditerinių gaminių kepykla „Du medu“ gimė iš ekologiškumo idėjos. Tėvas ir sūnus įmonę įkūrė prieš 13 metų, tačiau gerokai prieš tai – beveik trisdešimt metų – Račickų šeima pradėjo domėtis dar niekam nežinoma ekologija. Šiandien vadovas kepyklą vadina ne verslu, ...
Vašingtono policijos pareigūnai paviešino stebėjimo kamerų medžiagą, kurioje užfiksuota, kaip miesto „Columbia Heights“ rajone esančio greitojo maisto restorano „Five Guys“ virtuvėje kovo 18 dienos paryčiais - maždaug nuo 3 iki 5 valandos ryto - šeimininkauja įsibrovėlis.
Tikriausiai ir jums taip yra buvę, kad randat puikų pyrago receptą, kelias valandas stovit prie viryklės, o rezultatas... šedevras keliauja į šiukšlių dėžę, nes jo ragauti nesutinka net šuo. Štai keletas dažniausių klaidų, kurių nekartoja tik labai patyrusios virėjos.
Visi žino – prancūzai dievina šviežią duoną. Ar ji būtų ką tik ištraukta iš krosnies, ar iš prancūziškų batonų automato. Kepėjo iš Prancūzijos Jeano Louiso Hechto sugalvotas prancūziškų batonų kepimo automatas alkaniems klientams suteikia galimybę pasisotinti šilta duona – nepriklausomai nuo paros l...
Improvizacijos teatro „Kitas kampas“ scenoje duonos kepėjas Jonas su filosofone pakraipa (aktorius Balys Latėnas) padedamas rankų (aktorius Kirilas Glušajevas) dalinasi savo profesijos paslaptimis.
Prancūzų kepėjas sukūrė prancūziškų batonų kepimo automatą, iš kurio Paryžiaus gyventojai gali nusipirkti tradicinių batonų bet kuriuo paros metu. Trečiadienį prie automato nusidriekė paryžiečių eilė. Kepėjas sako, kad pastačius šešis automatus, jis per metus uždirba 50 tūkst. eurų.
Šį kartą DELFI.TV „Virtuvės paslapčių“ skiltyje – reportažas iš sostinės restorane „Trattoria Da Antonio“ vykstančių picų kepimo pamokų. Lietuvoje mėgstamo patiekalo gamybą žingsnis po žingsnio pristato picų kepėjas Marius Lapas.