Kartą paragavęs namuose pagaminto patiekalo į parduotuvėse siūlomą analogą net nebežiūri. Šiam teiginiui 100 procentų pritaria maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė. Vilnietė tikina: skanesnio nei jos gaminamas paštetas dar neteko ragauti.
kepenėlės
18 straipsnių
Antienos kepenėlės – puikus patiekalas, kurį galima ruošti net šventiniam stalui. Ir užtruksite neilgai – iki 20 minučių. Patiekite kepenėles apibarstę svogūnų laiškais.
Kepenėlės yra vienas mėgstamiausių šefo Roko Galvono patiekalų ingredientų. Namuose jis dažnai gamina paštetą ir jį naudodamas ruošia įvairius greitus užkandžius.
Paštetas – tai mėsa tinginiams. Paruošto pašteto nereikia virti, kepti, pjauti ir net kramtyti. Tačiau naudingų medžiagų jame ne mažiau, negu įprastoje mėsoje.
Prasidėjus sveikos mitybos madai, dietologai ir jų gerbėjai pasmerkė ir pamiršo daugelį įprastų produktų. Vienus tokius produktus pavadino žalingais sveikatai, kitus pakeitė madingi brangūs superproduktai. Iš tiesų daugelis nepelnytai pamirštų produktų turi vertingų medžiagų, tik svarbu tinkamai juo...
Kepenėlės – abejingų nepaliekantis maisto produktas, mat vieni jį labai mėgsta, kiti – nė pagalvoti negali. Šį kartą – venecijietiškai ruoštos jautienos kepenėlės, kurias, tikėtina, pamėgs net ir nemėgstantys.
Prisipažinkime – ne visi dieviname kepenėles. O jos neretai yra vienas svarbiausių ingredientų gaminant paštetą. Ir netgi garsusis foie gras, kurio keli šimtai gramų kainuoja apvalią sumą, nedaro įspūdžio, pirmiausia, dėl to, kokiu žiauriu būdu jos gaminamos – per tūbelę priverstinai grūdžiant maist...
Mėgstate keptas kepenėles? Jei šis klausimas privertė jus susiraukti, gali būti, kad nemokate jų skaniai pagaminti. Surinkome geriausius kepenėlių gaminimo receptus – išbandykite, gal bent vienas iš jų taps mėgstamiausiu jūsų patiekalu.
Jaunos, švelnios kepenėlės yra tikras skanėstas, be to, ir geležies šaltinis nuo darbų pavargusiems.
Jaunos, švelnios kepenėlės yra tikras skanėstas, be to, ir geležies šaltinis nuo darbų pavargusiems.
Vaikystėje, paauglystėje ir dar keliais vyresnio gyvenimo metais nemėgau kepenėlių. Skambėjo keistai, kvepėjo keistai ir atrodė keistai. O dabar keista, kaip aš galėjau jų nemėgti. Naujas išbandytas receptas tik dar kartą patvirtina, kad jos nepelnytai nuvertinamos. Šis patiekalas su kepenėlėmis ne ...
Kokios šventės be pašteto? Mano siūlomas ančių kepenėlių paštetas – labai paprastas ir lengvai paruošiamas, bet svarbiausia – žaviai atrodantis.
Šiltos salotos su keptomis vištienos kepenėlėmis tokios sočios, kad jas galima pateikti kaip visavertę vakarienę. Romaninės salotos išsiskiria švelniu ir sultingu skoniu, o kartu su vištienos kepenėlėmis jos puikiai tiks ir tiems, kurie laikosi dietos.
Pagrindinis simptomas, jog organizme trūksta hemoglobino, yra įvairiai pasireiškiančios anemijos. Geležies deficitą gali liudyti ne tik suglebimas, nuolatinis nuovargio jausmas ir sumažėjęs emocinis tonusas.
Lieknieji Gurmanai nevolioja kepsnių miltuose ir neskandina patiekalų grietinėlės padažuose. Mes stengiamės gaminti paprastai ir skaniai. Ir dar norime tokiu maistu mėgautis be jokios baimės priaugti nepageidaujamų kilogramų.
Vištų kepenėlės turtingos folio rūgštimi arba vitaminu B9, kuris tituluojamas pagrindiniu moters sveikatos vitaminu. Jis ypatingai būtinas būsimoms mamoms.