Maisto tinklaraščio „Pipirai piene“ kūrėja Aistė Vadlūgaitė Strelčiūnė pripažįsta: maisto gaminimas yra pati geriausia meditacija, padedanti atitrūkti nuo rutinos ir rūpesčių. Prieš kelerius metus pati užsiauginusi duonos raugą ilgainiui atrado, kad jį galima naudoti ir saldiems kepiniams – bandelėm...
kepiniai
387 straipsnių
Kepinys – bendras konditerinų maisto gaminių, kepamų arba gaunamų ekstruzijos būdu pavadinimas.
Kaišiadoryse įsikūrusi įmonė „Dovaina“ yra vienintelė tokia ne tik Lietuvoje, bet ir visame Baltijos regione bei daugelyje Europos šalių. Bendrovė gamina sudėtingą ir subtilią įrangą kepykloms, kuri ir pjausto, ir pakuoja, ir kitaip apdoroja kepinius. Kaip paminėjo įmonės direktorius, Rusija tokios ...
Prasidėjus rugpjūčiui, vis dažniau vasariškas svajas keičia mintys apie grįžimą į taupymo režimą po atostogų. Laimei, savo išlaidas tiek maistui, tiek mokyklinėms prekėms sumažinti visai lengva – „Iki“ jau prasidėjo ne tik Žinių fiesta, bet ir specialūs savaitgalio pasiūlymai. Masinės nuolaidos taik...
Minkštutėlis, šviežiai iškeptas ir burnoje tirpstantis sviestinis kruasanas – akimirksniu į atostogas Prancūzijoje nukeliantis kepinys ir prekybos tinklo „Iki“ vizitinė kortelė. Malonumais gera dalintis, todėl birželio mėnesį „Iki“ skelbia kvapnią akciją – „Iki“ parduotuvėse jau galima pasiimti švie...
Šviežutėliai, vos iš krosnies ištraukti kepiniai – vienas iš dienos malonumų, kuris prieinamas ne tik mažų kepyklėlių lankytojams. Kasdien šimtuose „Iki“ parduotuvių visoje šalyje nuo pat ryto pakvimpa ką tik iškepta duona, bandelėmis – tam, kad šviežumą vertinantys pirkėjai purių „Su meile IKI“ kep...
Prieš tris metus pradėjusi kepti natūralaus raugo duoną, klaipėdietė Simona Petraitienė nesitikėjo, kad sulauks šitiek užsakymų. Instagrame labiau žinoma kaip uslapio „Žvirblio puota“ kūrėja, moteris neslepia, kad rugsėjį lauks visų savo kepyklėlėje: „Svajoju suburti bendruomenę, kuri šiltuoju metų ...
„Be širdies šakočio neiškepsi – nei gero, nei vidutinio“, – sakė mano šakočių guru Paulius, Kelmėje kadaise kepęs pačius geriausius šakočius. Augant miestelyje, kurį vadinu šakočių miesteliu, augant gatvėje, kur gyvena garsiausi šakočių kepėjai, nori to ar ne, sužinai, koks iš tiesų turi būti šis ke...
Kai mane iki gyvo kaulo daėdė tie visi prabangūs, brangūs ir įmantrūs kubų, kupolų formos saldėsiai, putėsiai, musai ir kiti sunkiai ištariami žodžiai, kurie visai nepriminė nieko jaukaus bei savo, nusprendžiau rasti geriausią Lietuvos šakotį.
Kai mane iki gyvo kaulo daėdė tie visi prabangūs, brangūs ir įmantrūs kubų, kupolų formos saldėsiai, putėsiai, musai ir kiti sunkiai ištariami žodžiai, kurie visai nepriminė nieko jaukaus bei savo, nusprendžiau rasti geriausią Lietuvos šakotį.
Nors Neringa Lindman nėra didelė bandelių mėgėja, bet jei eidama pro kepyklėlę užuodžia kepamos duonos kvapą, neslepia: darosi kone silpna. Tada pasidaro aišku – metas gardiesiems kepiniams. Šį kartą Estijoje gyvenanti Neringa dalijasi „pūkinių“ bandelių su obuoliene receptu.
Nemažai kepinių neįsivaizduojami be minkštutės mielinės tešlos. Jeigu iš pirmo žvilgsnio atrodytų, kad tokią tešlą virtuvės naujokams pasigaminti yra gana sudėtinga, pasinaudojus keliomis gudrybėmis saldžių ar pikantiškų skanėstų namuose išsikeps net tie, kurie iki šiol to nedarė.
Prieš keturis mėnesius Vilniuje duris atvėrė nauja kepyklėlė, vardu „Boka“. Nors veikia dar palyginus neilgai, kepyklėlė jau spėjo tapti populiariausia visoje sostinėje – kalbama, kad lankytojai čia važiuoja net iš tolimiausių miesto rajonų, o kepiniai kasdien tiesiog iššluojami.
Velykos – gražiausia pavasario šventė, kurią norisi sutikti su mylimiausiais šeimos nariais bei artimiausiais bičiuliais. Garsiai skambantis svečių juokas, nuotaikingas margučių ridenimas bei gausiai maistu nukrautas stalas – tai patys svarbiausi švenčių akcentai, kurių laukia kiekvienas.
Konditeris pasidalijo gudrybėmis, kaip išsaugoti kepinių šviežumą: sausainiai bus traškūs, o pyragai ir keksukai – minkšti (1)
Norint, kad iš parduotuvės atsinešti švieži kepiniai kuo ilgiau išliktų kokybiški, svarbu tinkamai juos laikyti. Vieni tam renkasi duoninę, kiti – šaldytuvą. O kuris pasirinkimas geresnis?
Portugalijoje gyvenantis maisto tinklaraštininkas Arnas Raulinaitis šventėms visada grįžta į namus. Ne tik, kaip kasmet, su artimaisiais sutikti gražiąsias metų šventes, bet ir kartu su močiute iškepti firminių jos grybukų, kurių receptu dalijasi ir su „Delfi Maistas“ skaitytojais. Arnas norėjo iš a...
Iš orkaitės ką tik ištraukti kepiniai – vienas magiškiausių jaukumą ir šventinę nuotaiką kuriančių dalykų. Už šių nuostabių „Rimi“ parduotuvėse gimstančių kepinių slepiasi savo amatą puikiai išmanantis Mahmoud Idir – „Rimi“ duonos ir kepinių vyr. technologas, su kuriuo kalbamės apie meilę darbui, sk...
Namus užpildantis šokolado, karamelės, citrusų ar šildančių prieskonių kvapas reiškia tik viena – kalėdinių kepinių sezonas oficialiai prasidėjo. Kepyklų „Druska Miltai Vanduo“ įkūrėja Barbora Grigaliūnaitė-Kadūnienė teigia, kad šiemet kalėdinių kepinių tendencijos neapsiriboja tik imbieriniais saus...
„Prieš penkerius metus nebūčiau patikėjusi, kad būsiu laiminga kepdama duoną“, – pripažįsta savo namų virtuvėje kepyklėlę „Žvirblio puota“ įkūrusi klaipėdietė Simona Petraitienė. Anksčiau apskaitininke dirbusi moteris po motinystės atostogų į ankstesnį darbą nebegrįžo. Su mylimu vyru du mažamečius a...
Sodininkė Vida dalijasi firminiais receptais iš obuolių: vienas jų – šokoladinė uogienė, kuri itin tinka bandelių įdarui (1)
Rudenį obelų šakos lūžo nuo vaisių. Sodininkės Vidos Šilbajorienės sode šiemet jų užderėjo daug. „Kadangi šių metų derlius mane labai nudžiugino, šiemet dar pasodinau koloninių obelų gyvatvorę iš 14 skirtingų obelų rūšių. Vasarinių, rudeninių ir žieminių. Obelys augs nuo 1,5 iki 2 metrų ir bus puiki...
Padidėjusios išlaidos skatina ieškoti kūrybiškų būdų sutaupyti. Tai itin aktualu artėjant Kalėdų laikotarpiui, kai norisi artimus žmones nustebinti dovanomis. Nesvarbu, ar esate patyręs mėgėjas konditeris, ar tiesiog ieškote būdų dovanoms išleisti mažiau – naminiai kepiniai yra puikus būdas parodyti...