Prisėdę bet kurioje Lisabonos kavinėje ir atsivertę valgiaraštį rasite bent kelis patiekalus iš menkės: kepta, troškinta, kepta ant grotelių, užkepta... Net ir tradicinis portugališkas užkandis neįsivaizduojamas be menkės.
Kepta menkė
3 straipsnių
Norvegai rekomenduoja ką tik pagautos žuvies nedoroti, o 3 – 4 valandas palaikyti, kad ji subręstų. Apdorojus žuvį, ją reiktų pamirkyti specialiame mirkale. Imamas 1 šaukštas druskos ir šaukštas cukraus 1 litrui vandens. Ypač tai tinka menkei, kuri kepama turi savybę subyrėti, o pamirkius šiame tirp...
Norvegai rekomenduoja ką tik pagautos žuvies nedoroti, o 3 – 4 valandas palaikyti, kad ji subręstų. Apdorojus žuvį, ją reiktų pamirkyti specialiame mirkale. Imamas 1 šaukštas druskos ir šaukštas cukraus 1 litrui vandens. Ypač tai tinka menkei, kuri kepama turi savybę subyrėti, o pamirkius šiame tirp...