Iš Sakartvelo kilęs traškios ir minkštos vištienos patiekalas, vadinamas tabaka, šiandien mėgstamas visoje Europoje, tačiau Diana Jokimčienė, Ilzenbergo dvaro ir ūkio direktorė, pabrėžia, kad ne viskas, kas vadinama tabaka viščiuku, tokį pavadinimą gautų ir iš Sakartvelo šeimininkių. Moteris dalijas...
kepta višta
11 straipsnių
Vienas pagrindinių tradicinių Gruzijos virtuvės patiekalų – gruzdintas viščiukas tabaka. Pabandę tokį viščiuko kepimo būdą kitaip vištos kepti nebenorėsite. O jei mėgstate traškią viščiuko odelę – vadovaukitės žemiau nurodytais patarimais. Šį gruziniškai paruoštą viščiuką galima kepti ir lauko grily...
Orkaitėje kepta vištiena su bulvėmis yra vienas lengviausiai ir greičiausiai paruošiamų patiekalų, kuris reikalauja mažiausiai pastangų. Aš visuomet stengiuosi vištieną paruošti iš vakaro ir palikti marinuotis pernakt, kad sekančią dieną būtų galima iškart kepti pietums ar vakarienei. Vištiena išbuv...
Apsilaižysite pirštus: grietinės ir kmynų marinate kepta višta su nostalgiškomis kopūstų salotomis (5)
Net neabejojame, kad mokyklos laikų kopūstų salotos tikrai kelia didžiausius sentimentus. O jei prie jų patiekiama pati gardžiausia grietinės ir kmynų marinate kepta vištiena, kas gali būti geriau? Šiandien Alfas siūlo tikrai nostalgiškus ir sočius pietus. 1 naminio viščiuko (~1,6–1,7 kg) 250 g grie...
Kai iškepa višta, pirmiausia slapčia nuo namiškių suvalgau jos apskrudusią odelę. Tegu ir kalba, kad tai nesveika. Bet kaip skanu!
Šventiniai patiekalai – didelė atsakomybė kiekvienam virtuvės šeimininkui. Kiek daug visko reikia pagaminti per vieną dieną, o dar pagrindinis patiekalas – didžiulis paukštis. Visą dienos triūsą palengvins lengvai paruošiami valgiai ir genialūs jų receptai.
Kai orkaitėje čirška višta, šventiškai kvepia visi namai! Pagal šį receptą iškepsite nuostabią, kvapnią, sultingą ir aromatingą vištą. Pažadu – pirštelius apsilaižysite!
Antis, žąsis, kalakutas ar višta – visi Kalėdoms nori skaniai iškepto paukščio. Šis garsaus britų kulinaro Jamie Oliverio receptas tikrai nenuvils – mėgausitės sultinga mėsa ir traškia vištienos odele. Skanių švenčių!
Kartais man patinka kepti visą viščiuką. Jo mėsos užtenka ir vakarienei, ir pietų dėžutėms, o kaulai lieka puikiam sultiniui. Šį kartą išbandžiau (ir įsimylėjau!) aromatingą ryškaus skonio kokosų piene troškintą viščiuką. Tie, kas sako, kad sveikas maistas beskonis, tikrai neragavo taip ruošto višči...
„Kulinarinė studija“ – naujas VMG laidų formatas, puikiai tinkantis skubantiems, bet nemėgstantiems rutinos: šioje laidų serijoje rasite paprastų, tačiau dar nepabodusių patiekalų receptus, kuriuos galite pasigaminti iš lengvai prekybos centruose ar turguje randamų produktų. Šįkart Alfas Kalėdoms si...
„Kulinarinė studija“ – naujas VMG laidų formatas, puikiai tinkantis skubantiems, bet nemėgstantiems rutinos: šioje laidų serijoje rasite paprastų, tačiau dar nepabodusių patiekalų receptus, kuriuos galite pasigaminti iš lengvai prekybos centruose ar turguje randamų produktų. Šįkart Alfas Kalėdoms si...